Äänestäjälle

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan seuraavat edustajistovaalit pidetään syksyllä 2019.

Edustajistovaalit eivät onnistu ilman aktiivisia äänestäjiä. Käytä siis äänioikeuttasi ja äänestä parhaiten omia etujasi ajava ehdokas edustajistoon!

Miksi edustajistovaaleissa kannattaa äänestää?

Edustajistovaalit ovat opiskeluaikasi tärkeimmät vaalit. Edustajistoon valitaan henkilöt, jotka päättävät ylioppilaskunnan asioista ja vaikuttavat osaltaan siihen, millainen sinun opiskeluaikasi yliopistossa on ja millaisia palveluja ylioppilaskunta sinulle tarjoaa. Edustajisto tekee myös yhteistyötä yliopiston kanssa ja pyrkii tätä kautta rakentamaan parempaa huomista ja opiskelijan paratiisia juuri sinulle!

Jos oma hyvinvointisi ja omien etusi ajaminen ovat sinulle tärkeitä, valitse edustajistovaaliehdokkaiden joukosta parhaiten sinua edustava henkilö ja äänestä. Kukaan ei taatusti tee sitä puolestasi!

Miten äänestäminen tapahtuu?

Edustajistovaalien ehdokaslistat tulevat nähtäviksi virallisille ilmoitustauluille 10.10.2017. Äänestäminen tapahtuu kokonaan sähköisesti. Vaalien ennakkoäänestys on 30.10.–3.11.2017 (klo 9–00)  ja varsinainen äänestys 8.11.2017 (klo 9–18). Äänioikeutettuja ovat kaikki Itä-Suomen yliopistoon 23.10.2017 mennessä läsnäoleviksi ilmoittautuneet opiskelijat, jotka ovat ylioppilaskunnan jäseniä.

Jokaiselle äänioikeutetulle lähetetään sähköpostiin linkki, jonka kautta sähköinen äänestys tapahtuu. Linkki ohjaa suoraan vaaliuurnan kirjautumissivulle. Kirjautuminen äänestykseen tapahtuu UEF-tunnuksilla. Jokainen äänioikeutettu voi äänestää edustajistovaaleissa vain kerran, eikä vaaleissa voi äänestää valtakirjalla.

Lue lisää:

Edustajistovaalien ehdokkaat