Vaalit

Sähköinen vaaliuurna

Äänestä sähköisellä vaaliuurnalla

Äänestysohjeet

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit 2017

Edustajistovaaleihin osallistumalla voit parhaiten vaikuttaa opiskelija-aikasi tärkeimpiin asioihin ja osallistua yhteiseen päätöksentekoon. Lähde rohkeasti ehdolle ja äänestä itseäsi parhaiten edustavaa ehdokasta!

Edustajistovaalien äänestysprosentti ei ole ISYY:n aikana kertaakaan ylittänyt maagista 30 prosentin rajaa. Edelliskerralla 24,3 prosenttia äänioikeutetuista käytti kallisarvoista ääntään. Tulevat edustajistovaalit ovatkin näytön paikka koko ISYY:lle.

Lähdetään yhdessä ylittämään 30 prosentin rajaa!

#ISYYvaalit2017

Mitä, missä, milloin?

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit järjestetään syksyllä 2017 ylioppilaskunnan kaikilla kampuksilla Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa. Vaalien ennakkoäänestys on 30.10.–3.11.2017. Varsinainen äänestyspäivä on 8.11.2017.

Vaalit ovat kokonaan sähköiset. Äänioikeutetut saavat sähköpostiin linkin, jonka kautta äänestäminen tapahtuu. Tulokset julkistetaan 24 tunnin kuluessa äänestyksen päättymisestä.

Edustajistovaaleilla valitaan ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, jonka tehtävänä on palvella ylioppilaskunnan jäseniä sekä toimia yhdyssiteenä ja edunvalvojana opiskelijan arjessa. Edustajiston jäsenet pääsevät vaikuttamaan laajasti opiskelijoiden asioihin kuten siihen, minkä suuruinen ylioppilaskunnan jäsenmaksu on ja mihin se käytetään. Edustajistossa toimiminen tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin sekä luoda verkostoja niin opiskelijaliikkeen sisällä kuin sen ulkopuolellakin. Löydät lisää tietoa edustajistosta ja sen toiminnasta ISYY:n verkkosivuilta kohdasta Edustajisto.

Edustajistovaaleissa on vaalikelpoinen jokainen Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen, joka on ilmoittautunut läsnäolevaksi yliopistoon 4.10.2017 mennessä. Vaalien ehdokasasettelu päättyy 4.10.2017 kello 15.00. Edustajiston toimintakausi on kaksivuotinen ja sen työtä ohjaa edustajiston puheenjohtajisto. Edustajistoon valitaan 39 jäsentä.

Jos sinua kiinnostaa opiskelijoiden etujen ajaminen ja vaikuttaminen, toimi näin:
Asetu ehdolle

Jos olet sitä mieltä, että tekisit edustajiston jäsenenä hyviä päätöksiä ja sinulla olisi annettavaa ylioppilaskunnalle ja sen tulevaisuudelle, asetu ehdokkaaksi ISYY:n edustajistovaaleissa.

Jokainen Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen, joka on ilmoittautunut läsnäolevaksi yliopistoon 4.10.2017 mennessä, on vaalikelpoinen edustajistovaaleissa. 

Tarkempia tietoja ehdokkaaksi asettumisesta saat ISYY:n vaalisivuilta kohdasta Ehdokkaalle.

Äänestä

Jos et halua itse asettua edustajistovaaleihin ehdolle, mutta haluat kuitenkin vaikuttaa siihen, kuka asioitasi edustajistossa ajaa, klikkaa itsesi edustajistovaalien sähköiselle vaaliuurnalle joko ennakkoäänestyksen aikaan 30.10.-3.11.2017 (klo 9–00) tai varsinaisena äänestyspäivänä 8.11.2017 (klo 9–18).

Äänioikeutettuja ovat kaikki Itä-Suomen yliopistoon 23.10.2017 mennessä läsnäolevaksi ilmoittautuneet opiskelijat, jotka ovat ylioppilaskunnan jäseniä.

Tarkempia tietoja äänestämisestä saat ISYY:n vaalisivuilta kohdasta Äänestäjälle.

Muista käyttää äänioikeuttasi!

#ISYYvaalit2017

 

Lisätietoja vaaleista:

Sami Gabbouj, Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja
puh. 045 355 9399, sami.gabbouj@uef.fi

Jarno Mäki, Keskusvaalilautakunnan varapuheenjohtaja
puh. 044 083 2100, Jarno.maki@gmail.com