Vaalit

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit 2019

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan seuraavat edustajistovaalit järjestetään syksyllä 2019 ylioppilaskunnan molemmilla kampuksilla.

Edustajistovaaleilla valitaan ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, jonka tehtävänä on palvella ylioppilaskunnan jäseniä sekä toimia yhdyssiteenä ja edunvalvojana opiskelijan arjessa. Edustajiston jäsenet pääsevät vaikuttamaan laajasti opiskelijoiden asioihin kuten siihen, minkä suuruinen ylioppilaskunnan jäsenmaksu on ja mihin se käytetään. Edustajistossa toimiminen tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin sekä luoda verkostoja niin opiskelijaliikkeen sisällä kuin sen ulkopuolellakin. Löydät lisää tietoa edustajistosta ja sen toiminnasta ISYYn verkkosivuilta kohdasta Edustajisto.

Edustajistovaaleissa on vaalikelpoinen jokainen Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen, joka on ilmoittautunut läsnäolevaksi yliopistoon. Edustajiston toimintakausi on kaksivuotinen ja sen työtä ohjaa edustajiston puheenjohtajisto. Edustajistoon valitaan 39 jäsentä.

Jos sinua kiinnostaa opiskelijoiden etujen ajaminen ja vaikuttaminen, toimi näin:

Asetu ehdolle 

Jos olet sitä mieltä, että tekisit edustajiston jäsenenä hyviä päätöksiä ja sinulla olisi annettavaa ylioppilaskunnalle ja sen tulevaisuudelle, asetu ehdokkaaksi ISYYn edustajistovaaleissa.

Jokainen Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen, joka on ilmoittautunut läsnäolevaksi yliopistoon, on vaalikelpoinen edustajistovaaleissa. 

Tarkempia tietoja ehdokkaaksi asettumisesta saat ISYYn vaalisivuilta kohdasta Ehdokkaalle.

Äänestä

Jos et halua itse asettua edustajistovaaleihin ehdolle, mutta haluat kuitenkin vaikuttaa siihen, kuka asioitasi edustajistossa ajaa muista äänestää.

Äänioikeutettuja ovat kaikki Itä-Suomen yliopistoon läsnäolevaksi ilmoittautuneet opiskelijat, jotka ovat ylioppilaskunnan jäseniä.

Tarkempia tietoja äänestämisestä saat ISYYn vaalisivuilta kohdasta Äänestäjälle.

Muista käyttää äänioikeuttasi!