Usein kysyttyä

Miten saan lukukausi- tai lukuvuositarran opiskelijakorttiini?

Saadaksesi lukukausi-/lukuvuositarran on sinun ensin maksettava ylioppilaskunnan jäsenmaksu ja ilmoittauduttava läsnäolevaksi opiskelijaksi.

Helpoiten tämä onnistuu WebOodissa ilmoittautumisaikoina. WebOodissa voit hoitaa sekä maksun että ilmoittautumisen yhdellä kertaa. Joutuessasi ilmoittautumaan lmoittautumisaikojen ulkopuolella ota yhteys yliopiston Opintopalveluihin.

Kun olet maksanut jäsenmaksun ja ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi, saat tarran opiskelijakorttiisi ylioppilaskunnan toimistolta. Mukaasi tarvitset opiskelijakortin.

Tarraa ei saa irrallaan, vaan se liimataan aina korttiin ylioppilaskunnan henkilökunnan toimesta.

Voit myös ladata puhelimeesi Frank appin ja sen kautta sähköisen opiskelijakortin. Tarkemmin sähköisestä opiskelijakortista kerrotaan Frankin sivuilla.

Huom! Tarra annetaan pääsääntöisesti vain Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan, Joensuun yliopiston ylioppilaskunnan tai Kuopion yliopiston ylioppilaskunnan korttiin. Mikäli toisen ylioppilaskunnan jäsen ei pääse noutamaan tarraa oman ylioppilaskuntansa toimistolta, voi hän tarvittaessa saada sen myös ISYYltä. Tällöin opiskelijan tulee aina ensin olla asian tiimoilta yhteydessä omaan ylioppilaskuntaansa.

Miten voin saada tarran, jos minulla ei ole WebOodi-tunnuksia/ soveltuvaa verkkopankkia?

Jos sinulla ei ole WebOodin käyttäjätunnuksia, ota yhteys Opintopalveluihin. Saatuasi tunnukset suorita jäsenmaksu WebOodissa. WebOodin kautta maksettu jäsenmaksu kirjautuu tietoihisi välittömästi.

Ellei sinulla ole verkkopankkisopimusta, voit tulostaa WebOodista maksulomakkeen jäsenmaksuasi varten. Ilmoittautumisajan ulkopuolella saat maksutiedot Opintopalveluilta. Käytä jäsenmaksua maksaessasi henkilökohtaista viitenumeroasi ja esitä kuitti maksusta Opintopalveluille läsnäolon kirjaamista varten. Tämän jälkeen voit noutaa tarran ylioppilaskunnan toimistolta.

Muista ottaa opiskelijakortti mukaan!

Voiko lukukausi-/lukuvuositarraa saada opiskelijakorttiin postitse?

Mikäli et asu kampuspaikkakunnalla, on sinun mahdollista saada uusi lukuvuositarra postitse seuraavalla tavalla.

Maksettuasi ylioppilaskunnan jäsenmaksun ja ilmoittauduttuasi läsnäolevaksi opiskelijaksi, saat tarran lähettämällä opiskelijakorttisi sekä palautuskuoren Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskuntaan.

Toimistojen yhteystiedot.

Huom! Liitä mukaan postimerkillä ja osoitteellasi varustettu palautuskuori, sekä kopio henkilöllisyystodistuksestasi. Ilman postimerkillä ja osoitteella varustettua palautuskuorta korttia ei lähetetä takaisin, vaan joudut noutamaan kortin ylioppilaskunnan toimistolta. Opiskelijakortin lähettäminen tapahtuu aina opiskelijan vastuulla.

Opiskelijakortin valmistuminen kestää 3–4 viikkoa. Miten voin saada opiskelija-alennuksen junassa sillä aikaa?

Opiskelijan tulee osoittaa oikeutensa opiskelija-alennukseen näyttämällä junassa lipuntarkastuksen yhteydessä VR.fi:stä ladattava todistus johon on lisätty oppilaitoksen leima (voimassa 3 kk), jos opiskelijajärjestön myöntämää opiskelijakorttia ei vielä ole.

Voit myös ladata puhelimeesi Frank Appin ja sen kautta sähköisen opiskelijakortin. Tarkemmin sähköisestä opiskelijakortista kerrotaan Frankin sivuilla.

Opiskelijakortti ei tule perille

Olethan muistanut tehdä muuttoilmoituksen nykyiseen osoitteeseesi? Postin lajittelukeskus tunnistaa osoitteet koneellisesti, ja ohjaa tunnistamattomiin osoitteisiin osoitetut lähetykset takaisin lähettäjälle, eli tässä tapauksessa Frankille. Voit tehdä muuttoilmoituksen osoitteessa https://www.posti.fi/muuttoilmoitus/ tai paperisella lomakkeella, jonka saat Postista tai Maistraatista.

Frank postittaa manuaalisesti uudestaan sinne palautuneet kortit, mutta prosessissa voi ikävä kyllä kulua aikaa. Mikäli korttiasi ei ole 2–3 viikon kuluessa kuulunut postitse, otathan yhteyttä Frankiin!

Olen jatkotutkinto-opiskelija. Mitä etuja saan liittymällä ylioppilaskuntaan ja hankkimalla jatko-opiskelijakortin?

Jatkotutkinto-opiskelijan jäsenyys oikeuttaa samoihin etuihin kuin perustutkinto-opiskelijan jäsenyyskin, kun kyseessä ovat ylioppilaskunnan tarjoamat omat palvelut. Näihin etuihin kuuluvat mm. koulutus- ja sosiaalipoliittinen edunvalvonta sekä ylioppilaskunnan harrastetoiminta, esimerkiksi jaostotoiminta, kerhot sekä erilaiset retket ja tapahtumat.

Lisäksi ylioppilaskunta tarjoaa jäsenilleen lukuvuosikalenterin. Ylioppilaskunnan jäsen voi myös vuokrata ylioppilaskunnan tiloja edullisilla jäsenhinnoilla.

Jatko-opiskelijakortilla voi saada alennuksia joistain paikallisista yrityksistä, mutta VR ja Matkahuolto eivät myönnä opiskelija-alennuksia omista palveluistaan jatko-opiskelijoille. Myös Kelan ateriatuki on tarkoitettu vain perustutkinto-opiskelijoille.

Jatko-opiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin, eikä ylioppilaskunnan jatko-opiskelijan jäsenmaksu näin ollen sisällä myöskään YTHS:n maksua.

Kuinka kauan tarra on voimassa?

Koko lukuvuoden ja kevätlukukauden tarrat ovat voimassa opiskelijaravintoloissa, junissa ja linja-autoissa syyskuun loppuun ja YTHS:llä heinäkuun loppuun.

Syksyn tarra on voimassa opiskelijaravintoloissa, junissa ja linja-autoissa tammikuun loppuun ja YTHS:llä joulukuun loppuun.

Lue lisää:

ISYY: Kampustoimistojen yhteystiedot
VR: VR:n alennukset
Matkahuolto: Matkahuollon opiskelijakortin hankkiminen
Opiskelijan Kuopio: Opiskelija-alennuksia Kuopiossa
Frank: Paikallisia ja valtakunnallisia Frankin tarjoamia opiskelija-alennuksia