Opiskelijakortti

Opiskelijakortti toimii virallisena keinona todistaa olevasi opiskelija kaikissa yhteyksissä, joissa tätä vaaditaan. Saat sillä käyttöösi perinteiset opiskelijaedut (esimerkiksi VR, Matkahuolto, opiskelijaravintolat, YTHS). Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsenten opiskelijakortit toimittaa Frank. Frank tarjoaa sekä digitaalisen opiskelijakortin että perinteisen muovisen opiskelijakortin. Voit itse päättää, että otatko käyttöösi molemmat vai vain toisen näistä.

Mikäli sinulla on jo aikaisempina vuosina tilattu ISYYn, KYY:n tai JoYY:n opiskelijakortti, ei sinun tarvitse tilata uutta korttia Frankin kautta, vaan voit käyttää entistä korttiasi. Tarvitset vain korttiisi voimassa olevan lukuvuositarran. Lukuvuositarrat uusiin ja vanhoihin opiskelijakortteihin noudetaan ylioppilaskunnan toimistolta kun jäsenmaksu on maksettu ja ilmoittautuminen läsnäolevaksi on tehty.

Opiskelijakorttityypit:

1. Digitaalinen opiskelijakortti

Syksystä 2016 saatavilla on ollut digitaalinen, puhelimeen ladattava opiskelijakortti. Saat kortin käyttöösi lataamalla Frank Appin puhelimeesi (saatavilla iOS- ja Android-puhelimille). Sähköinen opiskelijakortti alkaa toimia maksettuasi ISYYn jäsenmaksun ja läsnäolosi tultua voimaan opiskelijarekisteriin. Tietojen päivittyminen voi kestää joitakin päiviä. Sähköisen opiskelijakortin hinta on 2,90€/12 kk.

Voit myös aktivoida sähköiseen opiskelijakorttiisi kansainvälisen ISIC-ominaisuuden, jolla saat opiskelijaedut käyttöösi myös ulkomailla. ISIC-ominaisuus maksaa 4€/12 kk.

2. Muovinen opiskelijakortti

Opiskelijakorttihakemuksen voit tehdä heti opiskelupaikan varmistuttua. Huomioithan kuitenkin, että kortti voidaan valmistaa vasta, kun seuraavat asiat ovat osaltasi kunnossa:

● olet maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun
● olet ilmoittautunut läsnäolevaksi yliopistoon
● olet tilannut ja maksanut kortin

Ennen opiskelijakortin tilausta tarvitset

● Passikuvan tai muuten selkeän ja tunnistettavan värillisen kasvokuvan itsestäsi. Kuvan tulee olla neliön muotoinen (1:1) ja jpg-muodossa (ei png tai pdf), koko väh. 300×300 px
● Tilauksen maksamiseen toimivan maksuvälineen. Kortin tilauksen voit maksaa VISA, VISA Electron tai Master Card -korteilla.
● Suomalaisen henkilötunnuksen tilatessasi maksuominaisuudella varustetun kortin TAI opiskelijanumeron tilatessasi perinteisen opiskelijakortin.

Tehdäksesi tilauksen sinun tulee lisäksi rekisteröityä Frankin sivuille.

Opiskelijakortin hinta on 16,10 €. Jos haluat tilata kortin kansainvälisenä ISIC-yhdistelmäkorttina, hinta on 32,10 €. Jos sinulla on ISIC-yhdistelmäkortti, saat opiskelija-alennukset myös ulkomailla. Kaikkiin tilauksiin lisätään toimituskulut (1 €).

Milloin ja miten saan kortin käyttööni?

Valmis kortti lähetetään sinulle suoraan kotiin. Tilauksen käsittelyssä ja postituksessa kestää noin 2–3 viikkoa. Huomaa, että tarvitset korttiisi lukuvuositarran ylioppilaskunnan toimistolta, ennenkuin voit hyödyntää opiskelijaetuja. Ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaasi, kun tulet noutamaan korttia tai tarraa. Mikäli tilauksen yhteydessä tai sen jälkeen ilmenee jotain ongelmia, olethan yhteydessä suoraan Frankin asiakaspalveluun, info(at)frank.fi.

Esimerkkejä eduista ja palveluista, jotka saat opiskelijakortillasi:

– maksuttomat yleislääkäripalvelut ja edulliset erikoislääkäripalvelut Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS)
– alennuksen aterian hinnasta opiskelijaravintoloissa
– edulliset juna- ja bussimatkat
– edullisen ja kätevän tavan maksaa
– Frankin neuvottelemat valtakunnalliset huippuedut
– ylioppilaskunnan neuvottelemat alennukset opiskelupaikkakunnallasi

Tilaa kortti osoitteesta frank.fi.

Lue lisää:

Frank: Kortin tilaaminen ja opiskelijaedut