Kerhot kampuksilla

Joensuun kerhoja

African Students Association – ASA, in striving to foster stronger collaboration among African students at UEF and to enable said students contribute to the Finnish society, the ASA was founded to serve as a forum for African students and all other students with interests in African matters.

More information: Facebook page

ESN Joensuu is a non-profit student organisation part of ESN and ISYY. Our mission is to represent international students and provide opportunities for cultural understanding and self-development under the principle of Students Helping Students. We introduce Finnish culture and lifestyle to international students and give Finnish students an opportunity to gain international experiences by arranging diverse events and activities.

More information: kv.joensuu(at)isyy.fi, esnjoensuu.fi, Facebook page, Facebook group

ETANOLI, Elokuvien TAiteellisesta NOLlatasosta Innostuneiden kerho, on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan alainen, Joensuun kampuksella toimiva elokuvakeskustelukerho. Kerhon tarkoituksena on saattaa yhteen erityisesti b-elokuvien ystäviä keskustelemaan (huonouden) klassikoista sekä uusista elokuvista. Lisäksi kerho järjestää leffavisoja kerran kuukaudessa. Toimintaan voivat osallistua kaikki Itä-Suomen yliopiston opiskelijat.

Lisätietoja: Facebook-ryhmä

ISYY:n MTG-kilta: killan tarkoitus on kerätä Magic: The Gatheringistä kiinnostuneet pelaajat yhteen pelaamaan, jakamaan ideoita ja verkostoitumaan. Killan toimintaan saavat nimestä huolimatta tulla mukaan myös muut kuin ISYYn jäsenet. Samalla kerho opettaa uusia pelaajia pelin pariin. Kilta järjestää ajanviettoja, joissa pelataan Magicin erilaisia formaatteja niin vapaasti kuin kilpailullisestikin ja keskustellaan Magiciin liittyvistä asioista. Kilta järjestää tarvittaessa myös drafteja, turnauksia ym.

Joensuun akateeminen väkijuomakerho – JAV on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan alainen kerho, joka toimii Joensuun kampuksella. Kerhon tarkoitus on tutustuttaa jäseniään eri maiden illanistumiskulttuureihin ja toiminnassaan kerho korostaa vastuullista ja kohtuullista alkoholinkäyttöä. Kerho on avoin kaikille ISYYn jäsenille. Kerho kokoontuu erinäisten illanistujaisten parissa muun muassa Suvaksella, ravintoloissa ja baareissa sekä joskus ulkoilmassakin.

Lisätietoja: joensuunavk(at)gmail.com, Facebook-sivu, Facebook-ryhmä

Joensuu Board Gamers on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) alaisuudessa toimiva lautapelikerho. Kerho järjestää viikoittaisia peli-iltoja, joissa pelataan erilaisia lauta, kortti- ja noppapelejä. Tapaamiset ovat kaikille avoimia sekä maksuttomia tilaisuuksia ja kaikki ovat tervetulleita mukaan pelaamaan. Peli-illoissa pelataan pelikerhon hyllystä löytyviä ja pelaajien itse paikalle tuomia lautapelejä, joten pelejä löytyy taatusti jokaiseen makuun. Tervetuloa mukaan pitämään hauskaa lautapelien parissa!

Lisätietoja: markus.wacklin(at)hotmail.com, Facebook-ryhmä

Joensuu Debate Society järjestää englannin-kielistä väittelytoimintaa Itä-Suomen yliopiston kampuksella. Tavoitteenamme on, että kehitymme argumentoijina, puhujina, kriittisinä ajattelijoina ja kuuntelijoina. Tämän lisäksi toiminnassa pääsee tutustumaan monenlaisiin ihmisiin, sekä suomalaisiin että vaihtareihin. Liity mukaan mielenkiintoiseen ja hyödylliseen toimintaan, mukaasi tarvitset vain avoimen mielen.

Lisätietoja: Facebook-sivu

Joensuun Kampusviljelmä (ei aktiviinen) edistää kaupunkiviljelyä ja kestävää ruuantuotantoa.

Lisätietoja: Facebook-sivu, Tumblr

JOFA, Joensuun opiskelijoiden football association, on poikkitieteellinen kerho, joka kokoaa yhteen poikkitieteellisesti jalkapallon katsomisesta kiinnostuneita  Itä-Suomen yliopiston opiskelijoita suosikkijoukkueista riippumatta. Kerho toimii tällä hetkellä Joensuussa, mutta toimintaa voidaan laajentaa tarvittaessa myös muihin kampuskaupunkeihin. JOFA järjestää ottelustudioita eri paikoissa kerhon jäsenille sopiviin otteluihin sopivina aikoina.

Lisätietoja: Facebook-sivu

JOOJAKU, Joensuun Opiskelijoiden Japanilaisen Kulttuurin kerho (ヨーヤク) toimii Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Kerho kokoontuu säännöllisesti (yleensä keskiviikkoisin klo 16–20) ISYYn kerhohuoneella erilaisen Japanin kieleen ja kulttuuriin liittyvän toiminnan merkeissä, mm. japanilaiset pelit, elokuvat, origamit ja kalligrafia. JOOJAKU järjestää silloin tällöin myös kokkausiltoja ja muita pieniä tapahtumia. Osallistuminen kerhon toimintaan on maksutonta ja avointa kaikille Japanin kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille ISYYn jäsenille.

Lisätietoja: joojaku.jns(at)gmail.com, Facebook-sivu, Facebook-ryhmä

Kaikenlaisten liikkujien kerho – KaLKe on Itä-Suomen yliopistolla, Joensuussa toimiva liikuntakerho, jonka on tarkoitus koota kaikentasoiset liikkujat yhteen.

Lisätietoja: jussiniv(at)student.uef.fi ja 044 239 8509 (Jussi Nivala), Facebook-sivu

Kehy (ei aktiivinen) on ISYYn kerho, joka keskittyy kehitysyhteistyöhön. Kehy järjestää erilaisia teematapahtumia ja pyrkii lisäämään opiskelijoiden tietoisuutta kehitysyhteistyöstä sekä edistämään kestävää kehitystä.

LUOMIO!-sanataidekerho on poikkitieteellinen matalan kynnyksen sanataidekerho, jonka toiminta perustuu kerholaisten toiveisiin ja kattaa sanataiteen kaikki muodot. Kerhotapaamisilla pidetään muun muassa lukupiirejä, vertaispalauterinkejä sekä tehdään luovan kirjoittamisen harjoituksia. LUOMIO! järjestää myös kulttuurillisia tapahtumia jäsenilleen. LUOMIO! kokoontuu parittomien viikkojen maanantaina Haltian kokoustilassa klo 18–20. LUOMIO! toivottaa kaikki uudet ja vanhat jäsenet lämpimästi tervetulleiksi keskustelemaan kirjallisuudesta sekä löytämään uutta inspiraatiota omaan kirjoittamiseensa!

Lisätietoja: luomio.blogspot.fi, Facebook-ryhmä

Puu(Ha)kerho (ei aktiivinen) on ISYYn kerho, joka keskittyy puutöihin. Kerho perustettiin vuoden 2016 alussa ja sen tavoitteena on tuoda yhteen käytännön taidot sekä akateeminen tietämys puusta, puusepäntyöstä ja muotoilusta. Uudet ideat ja tuki ovat aina tervetulleita!

Tavallisten ihmisten kerho: vaikeuksia maailman kanssa? Ympärilläsi vain outoja ihmisiä, jotka tekevät hassuja asioita eriskummallisista syistä? Kokeile tavallisten ihmisten kerhoa. Meillä on keksejä, epäsopivia puheenaiheita ja ymmärrystä sinullekin. Introvereillle, neurologisesti poikkeaville ja muuten vaan oudoille luodaan omaa tilaa jokaisen kuun ensimmäisenä tiistaina ISYYn kokoustilassa kello 16:00-19:00. Kaikki kiinnostuneet tervetuloa.

Lisätietoja: Facebook-ryhmä

Ylioppilaiden symposium (ei aktiivinen) on poikkitieteellinen foorumi kaikille, keitä kiinnostaa tunteen ja järjen kehitys. Eri alojen opiskelijat kokoontuvat yhteen keskustelemaan, oppimaan toisiltaan ja pitämään hauskaa.

Lisätietoja: poikkitieteellinenfoorumi.wordpress.com, Facebook-ryhmä

Ylioppilasteatteri Kansankynttilä: kaikki opiskelijat ovat tervetulleita mukaan iloisen teatteriharrastuksen pariin. Et tarvitse kokemusta teatterin tekemisestä, halu ja kiinnostus teatteria kohtaan riittävät.

Lisätietoja: yoteatterikansankynttila.blogspot.fi, Facebook-sivu

Ympäristöryhmä (ei aktiivinen) pyrkii edistämään luonnon huomioon ottamista sekä luonnon resurssien kestävää käyttöä. Järjestämme vegaanisia kokkausiltoja, pyöränhuoltopäiviä, luontoretkiä, rentoa keskustelua ajankohtaisista ympäristöasioista sekä muuta ohjelmaa. Liity meidän Facebook-ryhmään tai sähköpostilistalle, niin tiedät meidän tulevista tapahtumista!

Lisätietoja: ymparistoryhma.blogspot.com, Facebook-ryhmä

Kuopion kerhoja

Hyvät kuvat on ISYYn Kuopion kampuksen elokuvakerho.

Lisätietoja: hyvätkuvat.fi, Facebook-sivu, Facebook-ryhmä

ESN KISA (Kuopio International Students’ Association) organises recreational activities for international and Finnish students. These activities include excursions, parties, game nights, cultural exchange and other events. Our goal is to make your time in Kuopio as fun and memorable as possible. Anyone can join ESN KISA, and membership is free for all Student Union members.

More information: kv.kuopio(at)isyy.fi, Facebook page, Facebook group

ISYY Wolley on Kuopion kampuksella toimiva lentopallokerho, jonka tarkoitus on tarjota mahdollisuuksia pelaamiseen jo aikaisemmin lentopalloa harrastaneille opiskelijoille. Kaikki jo aiemmin lentopalloa pelanneet ovat tervetulleita mukaan!

Lisätietoja: elinatan(at)student.uef.fi (Elina Tanninen, puheenjohtaja)

KOIPI on Kuopion kampuksella toimiva tanssikerho. Mukaan ovat tervetulleita kaikki tanssista kiinnostuneet ja innostuneet, aikaisempi kokemus ei ole välttämätöntä. Tunneilla jorataan, tehdään hieman tekniikkaa ja pidempiä tanssisarjoja, ja pidetään kivaa! Tanssilajit ovat vaihtuvia ja jokainen saa osallistua tuntien opetukseen, jos tuntee haluavansa jakaa jotakin osaamistaan muille kerholaisille. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Facebook-ryhmä

Kuopion Avoin Akateeminen Olutseura – KAAOS, edistää sivistynyttä olutkulttuuria Itä-Suomen yliopiston opiskelijoiden keskuudessa. Seura tuo opiskelijoiden tietoisuuteen keski-eurooppalaista olutkulttuuria, painottaen pienpanimo- ja käsityöolutta. Lisäksi seura edistää vastuullista alkoholikulttuuria opiskelijayhteisössämme. KAAOS järjestää panimovierailuja, oluttastingeja sekä kaikkea muuta mitä hallitus päättää yhdistää sivistyneeseen olutkulttuuriin. Seuran toiminta on avointa kaikille olutmielisille UEF:n opiskelijoille, joten ottakaahan yhteyttä ja liittykää seuraan hyvälle oluselle!

Lisätietoja: akhs(at)student.uef.fi (Aki Silander, puheenjohtaja), olutseurakaaos.blogspot.fi, Facebook-sivu

Kuopion Intellektuelli Vapunedistämisseura – KIVES, edistää poikkitieteellisesti wappukulttuuria, wapputoimintaa, sekä tukee wapunmielistä ja wapunmielisten henkilöiden toimintaa Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella. Kerho harrastaa julkaisutoimintaa ja tapahtumatuotantoa sekä kaikkea muuta, mitä hallitus päättää yhdistää wappuun ja wapunmieliseen toimintaan vuodesta, vuodenajasta tai vuorokaudenajasta riippumatta. Toimintamme on avointa kaikille vappuhenkisille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille.

Lisätietoja: pj(at)kuopionkives.fi, kuopionkives.fi

Kuopion Kampuksen RooliPelaajat – KuKaRoPe on kerho, jossa pelaamme pöytäroolipelejä, esimerkkinä yksi tunnetummista peleistä, Dungeons & Dragons. Tavoitteenamme on tuoda pöytäroolipelaaminen yleiseen tietoisuuteen, sekä kehittää omia yhteistyö-, ongelmanratkaisu-, sekä sosiaalisia taitojamme mukavasti rennossa tunnelmassa hyvän pelin ja seuran äärellä. Järjestämme halukkaille kokeilijoille viikonloppuisin mahdollisuuksia päästä pelaamaan toistensa kanssa, ja jo käynnissä olevia pelejä saa tulla aina seuraamaan vierestä pelinjohtajan suostumuksella. Aikaa viikonloppupelille kannattaa varata useampi tunti, mutta muuten mukaan tarvitsee vain lyijykynän, pyyhekumin ja seikkailumieltä. Tervetuloa, seikkailut odottavat sankareitaan!

Lisätietoja: WhatsApp 050 492 7229 ja jesseassa(at)hotmail.com (Jesse Suhonen), WhatsApp 050 406 5276 (Heikki Malkavaara)

Kuopion ylioppilasteatteri – KYT on vuonna 1977 perustettu kuopiolainen harrastajateatteri, joka on pyrkinyt edistämään nuorten aikuisikäisten teatteriharrastusta tuottamalla ennakkoluulotonta, nuorta ja kunnianhimoista teatteria. KYTille on muodostunut oma ja arvostettu asema Kuopion rikkaaseen kulttuurielämään.

Lisätietoja: kuopionylioppilasteatteri.net, Facebook-sivu

Kuopion ylväs yliopistollinen kampuskyykkä-älymystö  KYYKKÄ edistää kyykkäkulttuuria Kuopion kampuksella. Kerho järjestää kyykkäharjoituksia ja -tapahtumia, yhdistää harrastajia pelimatkoille sekä ylläpitää pelivälineitä. Toiminta on avointa kaikille ylioppilaskunnan jäsenille. Tervetuloa viettämään antoisia hetkiä mielenkiintoisen lajin parissa!

Lisätietoja: matta(at)cs.uef.fi (Matti Averio, puheenjohtaja), Facebook-ryhmä

Kuopion Yo-Symposium – Poikkitieteellinen Foorumi, järjestää poikkitieteellisiä seminaareja, ns. symposiumeja, sekä muita tapahtumia. Symposiumeissa päästään esittämään päivän polttavia kysymyksiä ja yhdessä kaikkien osallistujien kanssa pyritään löytämään mahdollisia vastauksia, poikkitieteellisten näkökulmien kautta. Symposiumien tarkoitus on edistää avointa ja luovaa keskustelua eri tiedekuntien ja opiskelijoiden keskuudessa.

Lisätietoja: Facebook-sivu

KYYLÄ on Kuopion kampuksen verkkopelikerho ja lanikulttuurin tiivis tarkkailija. Vahdimme 2–4 pienempää lania Lukeman ikkunassa ja yhdet mökkilanit kesällä ja talvella. Alustava laniohjelma tehdään pelaajilta urkittujen tietojen perusteella. Oletko PC Master Race -pelaaja? Kyttäätkö Steamin aleja? Oletko iskenyt silmäsi RTS-, FPS- ja simulaattoripeleihin? KYYLÄ haluaa sinut riveihinsä! Tarkkaile FB-sivuamme ja irkissä #KYYLA @IRCnet.

Lisätietoja: Facebook-sivu

Nuotin vieressä -orkesteri kokoaa yhteissoiton pariin yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa. Mikäli soitat jotain sinfoniaorkesteriin kuuluvaa soitinta ja kaipaat rentoa soittoporukkaa, tervetuloa mukaan! Lähtötasovaatimuksena soittajille on oman instrumentin perushallinta ja nuotinlukutaito. Voit liittyä sähköpostilistallemme lähettämällä tyhjän viestin osoitteeseen nuotin_vieressa-subscribe(at)lists.uef.fi.

Lisätietoja: suszko(at)student.uef.fi (Gregory Suzko, orkesterinjohtaja)

Pelikerho Kärmes, tarjoaa opiskelijoille ja muille asiasta kiinnostuneille mahdollisuus virkistäytymiseen lauta-, kortti-, ja strategiapelien parissa.

Lisätietoja: kimmo.leivo(at)gmail.com (Kimmo Leivo, puheenjohtaja), Facebook-sivu

Puijon Suunta on Itä-Suomen yliopiston oma suunnistuskerho, jonka päämaja on Kuopion kampuksella. PuSu järjestää matalan kynnyksen toimintaa kaikille suunnistusmielisille, taitotasosta ja suunnistustaustasta riippumatta. Kerhon tapahtumista sekä ajankohtaisista asioista tiedotetaan ensisijaisesti Facebookin kautta.

Lisätietoja: Facebook-sivu

Queers and Allies + Gender Equality Society (QA+GES) on Kuopion kampuksella toimiva tasa-arvokerho jolla on kaksi alajaostoa, sateenkaariväestön asioihin keskittyvä QA sekä sukupuolten välistä tasa-arvoa ajava GES. Järjestämme säännöllisesti tapaamisia jossa keskustellaan erilaisista aiheisiimme liittyvistä ajankohtaisista asioista sekä järjestämme erilaisia tapahtumia. Pyrimme myös parhaamme mukaan edistämään ihmisten tietoisuutta tasa-arvoasioista. Tervetuloa viettämään aikaa kanssamme, keskustelemaan ja oppimaan uutta!

Lisätietoja: Facebook-sivu

Suola on ylioppilaskunnan yhteiskristillinen kerho Kuopion kampuksella. Suolassa tutustumme opiskelutovereihin yli seurakuntarajojen, palvelemme lähimmäistä yliopistolla ja autamme opiskelijoita löytämään seurakuntayhteyden Kuopiossa. Kampuksella järjestämme syksyisen Uusien opiskelijoiden illan, viikottaisia rukoushetkia Studentian kappelilla, illanviettoja sekä muita tapahtumia. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: suolapj(at)gmail.com, Facebook-sivu

Ympäristöklubi, Kuopion kampuksen ympäristöklubi, nk. ”y-klubi”, pyrkii toiminnallaan edistämään ympäristönsuojelua ja kestävää luonnonvarojen käyttöä. Y-klubi on mahdollisuus verkostoitua, keskustella ja vaikuttaa: Järjestämme klubi-iltoja ja muuta toimintaa, kuten kasviskokkailuiltoja ja pyöränhuoltoa, aktiiviemme ideoiden pohjalta.

Lisätietoja: yklubi.wordpress.com, Facebook-ryhmä