Kampusjärjestöt

Joensuun kampusjärjestöjä

EGEA Joensuu on EGEA (European Geography Association for students and young geographers) Europen jaosto. Tavoitteemme on rohkaista, edistää ja kehittää toimintaa maantieteestä kiinnostuneiden opiskelijoiden välillä. Järjestämme pieniä vaihtoja ja muuta paikallistoimintaa, sekä tarjoamme mahdollisuuksia osallistua kansainväliseen toimintaan Euroopan tasolla. Mottomme on: Exprerience Geography, Explore Europe!

Lisätietoja: joensuu(at)egea.eu, egea.eu

The European Law Students’ Association – ELSA Joensuu  on Itä-Suomen yliopiston oikeustieteen opiskelijoiden linkki muihin suomalaisiin ja eurooppalaisiin oikeustieteen opiskelijoihin. ELSA on maailman suurin riippumaton oikeustieteen opiskelijoiden järjestö, jonka jäseniä yhdistää kiinnostus kansainvälisyyteen ja ihmisoikeuksiin. ELSA-verkosto tarjoaa jäsenilleen esimerkiksi mahdollisuuden osallistua oikeustieteellisiin kesäkouluihin ja oikeustapauskilpailuihin tai lähteä STEP-työharjoitteluvaihtoon ulkomaille. Paikallisesti ELSA Joensuu järjestää muun muassa keskustelupaneeleita, ekskursioita ja muuta akateemista ohjelmaa.

Lisätietoja: board.joensuu@fi.elsa.org, fi.elsa.org/joensuu, Facebook, Instagram

Joensuun Opiskelevat Keskustalaiset: Olemme Keskustan Opiskelijaliiton (KOL) aktiivinen paikallisosasto. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on lähellä sydäntämme ja haluamme herätellä opiskelijoita aktiivisuuteen omassa opiskelijayhteisössä. Toimintaamme kuuluu myös rento yhdessäolo erilaisten aktiviteettien merkeissä. Kanssamme voit siis viettää aikaa monin tavoin, tervetuloa tutustumaan! Tapahtumamme ovat avoimia kaikille opiskelijoille.

Lisätietoja: keskustaopiskelijatjns.wordpress.com, Facebook

Joensuun Opiskelevat Porvarit (JOPO): Parempaa opiskelijan huomista rakentava vastuullinen toimija. JOPOlla menee lujaa! Jopo kerää joukkoihinsa joensuulaisia porvarillisesti ajattelevia ja oikeamielisiä korkeakouluopiskelijoita. Jopo on Kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunnan jäsenyhdistys. Tervetuloa mukaan sinisiin hetkiin ja toimintaamme!

Lisätietoja: jopory(at)gmail.com, kokoomusopiskelijat.fi/jopo, Facebook, Instagram

Joensuun seudun Pohjola-Nordenin nuoret (JSPNN) kokoaa joensuulaisia ja pohjoiskarjalaisia pohjoismaisuudesta kiinnostuneita nuoria yhteen. Järjestö kokoontuu pari kertaa kuussa erilaisten tapahtumien ja teemailtojen parissa. Tällä hetkellä järjestöllä on ruotsinkielinen kahvitteluhetki ”Fika med JSPNN!” ja Pohjoismaiset sunnuntait, jolloin joka kerralla on eri Pohjoismaa teemana. JSPNN toivottaa kaikki kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi mukaan toimintaan!

Lisätietoja: joensuu.pnn(at)gmail.com, mineataskinen(at)outlook.com (puheenjohtaja), pnn.fi/jspnn, Facebook, Instagram

Joensuun ylioppilasteatteri on kaikille avoin harrastajateatteri, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet toteuttaa itseään teatteritaiteen saralla. Joyt on merkittävä osa Joensuun alueen teatteritoimintaa ja yksi Suomen neljästätoista ylioppilasteatterista. Teemme vuosittain 35 näytelmää ja improvisaatioryhmämme Improstaatit esiintyy ravintola Kerubissa kuukausittain. Uusien jäsenten valintatilaisuus järjestetään syyskuun lopussa.

Lisätietoja: pj.joyt(at)gmail.com, joensuunyt.wordpress.com

Itä-Suomen Vihreä Vasemmisto (IViVa) on ekologisuutta ja tasa-arvoa ajava opiskelijaporukka. Toimimme Itä-Suomen yliopiston eri kampuksilla, ja tarkoituksemme on koota yhteen punavihreästi ajattelevia opiskelijoita, sekä vaikuttaa opiskelijoihin vaikuttavaan päätöksentekoon. Mikäli olet kiinnostunut tekemään yliopistosta ympäristöystävällisempää ja tasa-arvoisempaa, olet lämpimästi tervetullut IViVan toimintaan!

Lisätietoja: ivivayhteys(at)gmail.com, ivivary.wordpress.com, Facebook, Instagram, Twitter

Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy on Joensuun kampuksella vaikuttava, noin 70-jäseninen sekakuoro. Kuorossa laulaa opiskelijoita kaikista Joensuun kampuksen tiedekunnista ja kuoro esiintyy aktiivisesti niin yliopistolla kuin muuallakin. Kuorolukukaudet huipentuvat joulu- ja kevätkonsertteihin. Kuoron repertuaariin kuuluu niin kevyt kuin perinteisempi kuoromusiikki. Jos kuorolaulu kiinnostaa, voit hakea laulajaksi pääsykokeissamme. Niitä järjestämme syyslukukauden alussa. Välillä järjestämme myös täydentävät pääsykokeet joulu- tai tammikuussa, seuraa siis ilmoittelua! Paitsi jos olet tenori – tenoreille meillä on käynnissä kestohaku.

Lisätietoja: joykuoro.net, Facebook, Instagram

Joensuun Vihreät Nuoret ja Opiskelijat – JoViNO on Vihreiden Nuorten ja Opiskelijoiden paikallisjärjestö. Toimimme puhtaan ympäristön, demokratian, tasa-arvon ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta. Haluamme Joensuusta entistä eläväisemmän opiskelijakaupungin ja edistämme tavoitteitamme niin kaduilla kuin paikallisessa politiikassakin. Järjestämme kuukausittain tapahtumia ja illanviettoja, tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

Lisätietoja: savokarjalanvihreat.fi/jovino, Facebook, Instagram

RajaSpeksi on Joensuussa oma speksi. Speksejä on jo vuosia tehty opiskelijakaupungeissa kautta Suomen ja Joensuussa speksin ensiesitys nähtiin vuonna 2015. Speksi on opiskelijavoimin toteutettu interaktiivinen tanssi-musikaali-spektaakkeli, joka sisältää upeita näyttelijäsuorituksia, värisyttävää musiikkia ja laulua, silmää hivelevää tanssia sekä yleisön aktiivista vaikuttamista lavalla tapahtuvaan meininkiin. RajaSpeksi tarvitsee joka vuosi uusia taitajia toimintaan. Tarjolla on tekemistä niin näyttelijöille, laulajille, tanssijoille ja soittajille kuin tapahtumatuottajille, kuvaajille, markkinoinnin taitajille ja talousvelhoille. Tuotanto alkaa syksyllä ja jatkuu aina kevään esityksiin saakka.

Lisätietoja: rajaspeksi.wordpress.com, Facebook

RytmiHäiriköt – Funk You. Joensuun kampuksen big band RytmiHäiriköt harjoittelee Carelialla (salissa C1) maanantaisin klo 18–21. RytmiHäiriköt on laajennettu big band, eli siihen kuuluu kompin ja saksofoni-, trumpetti- sekä pasuunasektioiden lisäksi myös muut puhallinsoittimet. Häiriköiden ohjelmiston runko koostuu rytmimusiikista, pääosassa rock, soul, funk, mutta lattarit, swing ja jazz ovat myös hyvin edustettuina. Jos omistat soittimen ja tiukkaa asennetta soittamista kohtaan, niin tule suoraan treeneihin tai tsekkaile ja kysele lisää: T-T Passi 050 6455 200.

Lisätietoja: rytmihairikot.com, Facebook

Susiraja Metal Club on pohjoiskarjalaista metallimusiikkikulttuuria tukeva yhdistys. Järjestämme Joensuun kampuksen metallimusiikin ystäville ja harrastajille illanviettoa ja tapahtumia, tarjoamme kimppakyytejä keikoille ja festareille sekä tuemme paikallisia bändejä yms.

Lisätietoja: susirajametalclub.fi, Facebook, Instagram

SYY-Joensuu on Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat SYY:n paikallisyhdistys, joka toimii Itä-Suomen yliopistossa Joensuun kampuksella hallinto- ja yhteiskuntatieteitä opiskelevien keskuudessa. SYY-Joensuun ajankohtaiset kuulumiset ja tapahtumat löydät yhdistyksen Facebook-sivulta!

Lisätietoja: yhteiskunta-ala.fi/syy/paikallisyhdistykset/syy-joensuu, Facebook, Instagram

Kuopion kampusjärjestöjä

Kuopio Entrepreneurship Society, tuttavallisemmin KuopioES, on vapaaehtoisuuteen perustuva opiskelijalähtöinen yhteisö, joka pyrkii edistämään yrittäjyysmyönteistä kulttuuria sekä keskustelua Kuopion alueella, lisäämään poikkitieteellistä verkostoitumista korkeakouluopiskelijoiden kesken sekä tiedottamaan yrittäjyyteen liittyvistä tapahtumista. Tervetuloa tutustumaan järjestöömme, tai jos sinulle tulee kysyttävää järjestömme toiminnasta, laita rohkeasti sähköpostia hallituksemme jäsenille!

Lisätietoja: kuopioes.fi, Facebook

Monineuvoiset urheilijat: Pyrimme liikunta- ja urheiluharrastuksen avulla edistämään korkeakouluopiskelijoiden ja työelämän välisten yhteistyömallien kehittämistä. Yhdistyksen tunnetuimpana tuotteena on opiskelijoitten rantalentopallon pohjoismaitten mestaruusturnaus vuonna 2015 (www.nsbvc.fi). Turnauksen kautta suoritetaan yli 100 opintopistettä – haluaisitko sinäkin suorittaa opintoja hauskaa pitäessä? Kaikkien lajien ja alojen edustajat ovat tervetulleita toimintaan! Mahdollistamme osallistumista myös muihin opiskelijoitten mestaruuskisoihin.

Savo-Karjalan KD-nuoret yhdistyi vaalipiiriuudistuksen jälkeen Joulukuussa 2014 yhdeksi järjestöksi Pohjois- Karjalan ja Pohjois-Savon KD-nuorista. Savo-Karjalan KD-nuorilla on toimintaa Joensuussa ja Kuopiossa. Haluatko vaikuttaa päätöksiin ennen kuin ne vaikuttavat sinun elämääsi? Haluatko saada äänesi kuuluville? Jos olet alle 31-vuotias ja tahdot rakentaa tätä yhteiskuntaa demokraattisesti kestävältä arvopohjalta, kristillisdemokraattiset nuoret on sinun paikkasi. Kiinnostuitko, ota yhteyttä ja tule rohkeasti toimintaa mukaan.

Lisätietoja: savo-karjalan(at)kdnuoret.fi, kdsavokarjala.fi/paasivusto, Facebook

Suomen Farmasialiiton opiskelijat FLOp edustaa kaikkia farmasian alan opiskelijoita Farmasialiitossa, ja tavoitteemme on tuoda opiskelijoiden ääni kuuluviin liiton asioissa. FLOp ry:n jäseneksi voivat liittyä farmaseutti- ja proviisoriopiskelijat sekä toksikologian maisteriopiskelijat. Samalla liityt myös kattojärjestöihimme Farmasialiittoon ja Akavaan. Kuopiossa toiminnasta vastaa aluetoiminnan verkosto FLOp Kuopio. Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Lisätietoja: flophallitus(at)sfl.fi, flopkuopio(at)sfl.fi, flop.fi

SYY-Kuopio on Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat SYY ry:n paikallisyhdistys. SYY-Kuopio ajaa yhteiskuntatieteiden opiskelijoiden etuja työelämään liittyvissä asioissa. Järjestämme työelämävierailuja niin paikallisesti kuin valtakunnankin tasolla. Erilaiset työelämäillat, kahvitukset sekä muut mukavat tapahtumat kuuluvat myös ohjelmaamme. Sinä aktiivinen, yhteiskunnallisista ja työelämän asioista kiinnostunut, tervetuloa joukkoomme iloiseen!

Lisätietoja: syy.kuopio(at)gmail.com, yhteiskunta-ala.fi/syy/paikallisyhdistykset/syy-kuopio, Facebook, Instagram