Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 43/2024

ti lokak. 22 11:18:37 2024

Vk 43 / 22.10.-28.10.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 43/2024

Vk 43 / 21.10.-27.10.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Aurinkoista tiistaita!

Lokakuu lähestyy loppuaan ja lehdet alkavat pudota puista. Ensi viikolla vietetään syksyn 2024 Hymy- ja valitusviikkoa, ja tällä viikolla ISYYn edustajisto kokoustaa torstaina - tervetuloa seuraamaan kokousta paikan päälle tai livestreamin päähän! Myös kaverikahvilat palaavat syyslomatauolta, tänään ohjelmassa on lautapelien pelaamista.

Hymy- ja valitusviikon lisäksi tämän viikon kirje uutisoi mm. seuraavasta:

  • vastaa kyselyyn digipalveluista ja voita JBL-kuulokkeet tai varavirtalähde

  • SYKETTÄ Kuopion tulevat ilmaiset workshopit sekä maksulliset kurssit

  • tietoa marraskuun vaihtohakujen hakuajoista

  • marraskuun Zemppari-koulutus ja Nyytin vertaistuokiot

  • sekä poikkitieteellisiä tapahtumia kuten Kelarottasitsit ja Herkkuappro!

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
     
 
 

 

Edustajiston kokous 5/2024

ISYYn edustajisto kokoustaa tämän viikon torstaina 24.10. kello 17 alkaen.

Kokouksessa edustajisto mm. päättää ISYYn 2025–2026 jäsenmaksuista ja valitsee ensi vuoden edustajistovaaleille uuden keskus-vaalilautakunnan.

Kokous järjestetään luokissa AU100 (Joensuu) ja SN200 (Kuopio). Tervetuloa seuraamaan kokousta joko kampukselle tai livestreamin päähän!

Kokouksen esityslistaan voi tutustua ISYYn verkkosivuilla.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn Hymy- ja valitusviikko tulee jälleen!

Syksyn 2024 Hymy- ja valitusviikkoa vietetään 28.10.–3.11.2024. Hymy- ja valitusviikon aikana sinulla on mahdollisuus antaa ISYYn kautta palautetta meille ylioppilaskunnalle, yliopistolle, YTHS:lle, kampusravintoloille tai mille tahansa opiskeluelämään vaikuttavalle toimijalle.

Palautetta voit antaa nimettömästi sähköisen lomakkeen kautta, olit sitten missä tahansa! Palautteet käsitellään luottamuksellisesti ja ne välitetään eteenpäin niitä koskeville tahoille.

Sähköinen palautelomake avautuu maanantaina 28.10. klo 8.00.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Syksyn 2024 Kaverikahvilat

Kahvila kokoontuu tiistaisin klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla. 

Tulevien Kaverikahviloiden teemat:

  • 22.10. Lautapelit 
  • 29.10. Halloween: Trick or treat - Karkki tai kepponen
  • 5.11. Uraohjaus
  • 12.11. Visailua

Kaverikahvila tarjoaa luentojen jälkeen matalan kynnyksen hengailua ja mahdollisuuden tavata toisia opiskelijoita kahvin sekä välipalan merkeissä. Osallistuminen on maksutonta, eikä vaadi etukäteen ilmoittautumista.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
     
 
 

Palauta Appropassi ke 24.10. mennessä ja osallistu arvontoihin!

Palauta appropassi viimeistään keskiviikkona 24.10.2024 mennessä Savonia Amk:lle Cafe SAVOTTAan, Bar&Cafe SAVOTTAan tai ISYYn kampustoimistolle Studentialle palautuspisteen aukioloaikojen mukaisesti. Muistathan jättää yhteystietosi passiin, mikäli haluat osallistua arvontaan.

 
 
     
 
 

LA 26.10. ilmaiset workshopit ja maksullinen miekkailukurssi

SYKETTÄ 10vee - juhlavuotta on vielä jäljellä ja tarjoamme liikkujillemme SYKETTÄ Kuopion cross - workshopit Kunnonsalilla!  Kursseille ja workshopeille voit osallistua voimassaolevalla ryhmäliikunta- ja palloilutarralla, sekä kuukausitarralla, ellei toisin mainita! 

SYKETTÄ cross - workshopit 26.10.


Miekkailun alkeiskurssi, 26.-27.10.

  • Klo 10-15
  • Kuopion Miekkailijoiden miekkailusalilla (Kemilänrinne 1)
  • Hinta: 80€
 

Tulossa olevat kurssit

 

Uinnin tekniikkakurssi II, 5.11.-3.12.

  • Tiistaisin klo 19.30-20.30
  • Kuntolaakson uimahalli
  • Hinta: 50€
     

Rentoutuminen ja läsnäolemisen taito, 6.-20.11.

  • Keskiviikkoisin klo 18.30-19.30
  • Liikunta- ja fysiostudio Tempo
  • Hinta: 20€

 

 
 
     
 
 

Kiitos kaikille SYKETTÄ Kuopion tiimissä kilometrejä polkeneille!

Kilometrikisa.
Joukkueen sijoitus suursarjassa 31.

  • joukkueessa 37 hlöä
  • joukkueen keskiarvo 1340,3 km/hlö
  • kilometrit yhteensä 49589,6 km
  • pyöräilypäivien keskiarvo 58,5 pv/hlö
  • bensaa säästetty 3471 litraa
  • CO2 säästetty 8677 kg
 

 
 
     
 

 
     
 
 

 

Voita JBL:n kuulokkeet ja vastaa yliopiston kyselyyn digitaalisista palveluista!

Miten esimerkiksi Kamu tai eLearn Moodle toimivat? Entä löydätkö yleisesti tarvitsemasi työkalut ja tiedot tai puuttuuko mielestäsi jokin olennainen palvelu? 

Vastaa yliopiston napakkaan kyselyyn, vaikuta digitaalisten palvelujen kehittämiseen ja voit voittaa kuulokkeet tai varavirtalähteen! 

Vastaa kyselyyn 5.11. mennessä.

  VASTAA KYSELYYN  
 
 
     
 
 

Marraskuun hakukierros vaihtoon aukeaa pian!

Marraskuussa voi hakea vaihtoon lukuvuoden 2025/26 aikana. Haku avoinna 1.-15.11.2024.

Haussa mukana kahdenvälisen vaihdon kohteet, ISEP-ohjelma ja north2north-ohjelma. Lue lisätietoja hakemisesta Kamun hakuilmoituksista!

Lisätietoja vaihtomahdollisuuksista löydät Kamun vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen-sivuilta.

Hae mukaan ja näe maailmaa!

  Lue lisää, kamu.fi  
 

 
 
     
 
 

Avoimet oppimateriaalit: Mikä toimii, mikä ei? – Vastaa kyselyyn ja vaikuta

Kirjasto selvittää erilaisia alustaratkaisuja UEFin avoimille oppimateriaaleille. Selvitykseen tarvitsemme sinun näkemystäsi, uefilainen! Tavoitteena on löytää käyttäjäystävällinen ja moderni alusta avointen oppimateriaalien tuottamiseen, julkaisemiseen ja käyttämiseen. Uusi alusta kokoaisi UEFin avoimet oppimateriaalit yhteen oppijoiden löydettäviksi ja käytettäviksi, siten täydentäen nykyisiä oppimisympäristöjä.

Mistä siis on kyse? UEF on sitoutunut avoimen oppimisen edistämiseen. Avoimet oppimateriaalit ovat opetukseen ja oppimiseen tarkoitettuja aineistoja, jotka ovat verkossa vapaasti saatavilla ja hakukoneiden löydettävissä. Ne mahdollistavat oppimisen omassa tahdissa, milloin ja missä vain. Oppimateriaali voi olla vapautettu kokonaan yleiseen käyttöön (Public domain) tai jaettu CC-lisenssillä, joka kertoo millaisilla ehdoilla teoksen jatkokäyttö on sallittua. Avoimiin oppimateriaaleihin voit tutustua kurkistamalla UEF kirjaston avoimiin oppimateriaaleihin tai kansalliseen aoe.fi-palveluun.

Kysely on avoinna 7.–27.10.2024.

  vastaa kyselyyn  
 
 
     
 
 

Terveyden tietoisku opiskelijalle: kysy mielialaoireilusta ja masennuksesta 5.11.2024 

Tuntuuko olo jatkuvasti alakuloiselta? Mietitkö, miksi et enää innostu asioista? Ihmetyttääkö jatkuva ärtyisyys? Tuntuuko, ettei mikään määrä unta riitä? YTHS:n verkkotapaamisten sarjassa terveydenhoidon asiantuntijat vastaavat opis-kelijoiden kysymyksiin. Tietoisku terveydestä -tapaamiset järjestetään kerran kuussa tiistaisin klo 12–12.45.

Marraskuun tietoiskussa 5.11.2024 keskus-telemme masennuksesta ja mielialaoireilusta. Kysymyksiin vastaavat psykologit Helen Fagerholm ja Priska Autioniemi. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Ensimmäisen vuoden opiskelija, käy vastaamassa TerveysStartti-kyselyyn!

Jos aloitit ensimmäisen korkeakoulututkintosi suorittamisen syyslukukaudella 2024, pääset nyt vastaamaan TerveysStartti-kyselyyn Self-verkkopalvelussa. Vastattuasi TerveysStartti-kyselyyn saat palautteen terveydentilastasi ja mahdollisesti ohjauksen YTHS:n terveyden edistämisen palveluihin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Marraskuun Zemppari-koulutus

Kiinnostaisiko sinua lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaan, jossa voit olla tärkeässä roolissa tukemassa nuorten hyvinvointia?  

Vapaaehtoistoiminnan kautta saat kokemusta nuorten kohtaamisesta livenä tai verkkoympäristössä, merkityksellistä tekemistä arkeen sekä uusia ajatuksia ja kokemuksia. Tule mukaan tärkeään toimintaan! 

Molemmille yhteinen osuus torstaina 14.11. klo: 17–20. Toimintokohtainen perehdytys VerkkoZemppareille maanantaina 18.11. klo: 16–19 ja Zemppareille torstaina 21.11. klo: 17–20. 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään sunnuntaihin 27.10 mennessä. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyyti Ry: Tule kuormitusta arjessa kokevien opiskelijoiden vertaistuokioihin

Täysi-ikäisille opiskelijoille suunnatuissa vertaistuokioissa keskustellaan arjen ylikuormituksesta ja keinoista palautua. Syvennymme pohtimaan esimerkiksi omia tarpeita ja arvoja, selviytymiskeinoja sekä itsemyötätuntoa. Tule mukaan vertaistuokioille kuuntelemaan ja keskustelemaan arjen kuormitukseen liittyvistä teemoista!

Tuokiot järjestetään neljän viikon ajan 6.11.-27.11.  etäyhteydellä Zoomissa aina keskiviikkoisin kello 15.00-17.00. Ilmoittaudu mukaan tästä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
     
 

 
 

Poikkitieteelliset Kelarottasitsit 7.11.

Meinaako olla jo matti kukkarossa tai alkaako peilikuva muistuttaa muuten vain rottaa? Onko opintotuki jo käytetty, mutta ei jaksaisi töihinkään mennä? Näin syksyn saavuttua monet opiskelijat joutuvat taistelemaan Kelan kanssa ja joillekkin kelarottailusta tulee syksyn mittaan lähes elämäntapa. Oma rottailusi saattaa hävettää sinua, mutta nyt sinulla on tilaisuus päästää valoilleen sisäinen kelarottasi vailla muiden tuomitsevia katseita.

Nimittäin Kulti ja KAMRATS järjestävät poikkitieteelliset Kelarottasitsit 7.11 klo 18 Lukemalla! Ota kaverisi mukaan ja tulkaa rottailemaan oikein porukalla, tai saavu etsimään uusia rottakavereita.

Lipunmyynti sitseille alkaa 29.10. klo 14!

MITÄ: Kultin ja KAMRATSin poikkitieteelliset Kelarottasitsit
MISSÄ: Lukema, Yliopistonranta 3C
MILLOIN: 7. marraskuuta klo 18
MITÄ MAKSAA: 9€ (sisältää pääsyn sitseille, 3 lyhyttä juomaa, sitsiruoan ja tapahtuman haalarimerkin)
MITÄ PÄÄLLE: Rottaisa asustus + haalarit (jos omistat)

  kide.app  
 
 
     
 
 

 

NeuroChallenge -kilpailu on täällä taas, jaossa yhteensä 20 000 € palkintorahaa!

OLVI-säätiön NeuroChallenge on kaksipäiväinen innovaatiokilpailu, jonka tavoitteena on etsiä ratkaisuja, jotka edistävät työikäisten aivoterveyttä ja hyvinvointia.

Kilpailu on avoin opiskelijoille, tutkijoille ja yrityksille. Osallistumiseen ei välttämättä tarvitse olla selkeää ideaa tai tiimiä – kiinnostus aiheeseen riittää, ja tiimit muodostetaan kilpailun alussa, mikäli sinulla ei ole tiimiä valmiina. Voit siis osallistua yksin tai ryhmänä.

 
 
 

Kilpailussa on jaossa yhteensä 20 000 € palkintorahaa parhaille tiimeille! Lisäksi tiimit saavat sparrausta Neurocenter Finlandin asiantuntijoilta. Lue viime vuoden kohokohdat täältä. Lue lisää kilpailusta täältä.

Milloin & Missä?
8.–9.11.2024
Microkatu 1, Kuopio (Kampussydän)

  ilmoittaudu  
 
 
     
 

 
 

Poikkitieteelliset Herkkuapprot 12.11.

Tämän syksyn poikkitieteelliset Herkkuapprot ovat taas täällä. Tiistaina 12.11. klo 14-20 on tämän syksyn herkullisin päivä!

Tapahtuman idea on yksinkertainen: mukana olevat kahvilat ja ravintolat tarjoavat approilijoille muutamaa erilaista, kohtuullisen kokoista ja hinnaltaan opiskelijaystävällistä approherkkua (leivonnainen, pizzapala, kahvi, kaakao tms.). Leiman saa myös approlistan ulkopuolisista herkuista. Kuitenkaan ilmaistuotteista (esim. vesi) leimaa ei saa. Nautiskele herkku, kerää leima appropassiisi ja siirry kartan opastamana kohti seuraavaa herkuttelupaikkaa. Paikat voi kiertää haluamassaan järjestyksessä. Palauta lopuksi passisi järjestäjille lähtöpaikalle lunastaaksesi haalarimerkkejä.

Appropassin hinta on 7,50€. Lipunmyynti alkaa tiistaina 29.10. klo 16.00 Kide.apissa. Passeja myydään kuuteen eri lähtöön: 14.00, 14.30, 15.00, 15.30, 16.00 ja 16.30.

Tervetuloa mukaan verensokerivuoristorataan!

  kide.app  
 
 
     
 

 
     
 
 

Tapahtumakalenteri

22.10. Kaverikahvila
24.10. ISYYn edustajiston kokous 5/2024
28.10.-3.11. Hymy- ja valitusviikko
29.10. Kaverikahvila
5.11. Kaverikahvila
7.11. Poikkitieteelliset Kelarottasitsit (Kulti ry & KAMRATS)
8.-9.11. NeuroChallenge-kilpailu
11.11. Poikkitieteelliset Herkkuapprot (KuoLO ry)
12.11. Kaverikahvila
26.11. ISYYn edustajiston kokous 6/2024
6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

ISYYn kerhojen tapaamiset Lukemalla (Studentia, C-ovi)

to 24.10. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
su 27.10. klo 13-15 UEF Student Bible Club
pe 1.11. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
su 3.11. klo 13-15 UEF Student Bible Club

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopuion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko