Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 41-42/2022

ti lokak. 11 15:20:06 2022

Tässä uutiskirjeessä kerromme esimerkiksi syyslomaviikon poikkeuksista, tulevasta edustajiston kokouksesta, opiskelijahausta yliopiston laaduntarkistukseen, kestävän kehityksen viikosta sekä tietysti tulevista tapahtumista.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 30/2022

Vko 41-42 / 10-23.10.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Uutiskirje tauolla ensi viikon

Tässä uutiskirjeessä kerromme esimerkiksi syyslomaviikon poikkeuksista, tulevasta edustajiston kokouksesta, opiskelijahausta yliopiston laaduntarkistukseen, kestävän kehityksen viikosta sekä tietysti tulevista tapahtumista.

P.S. Uutiskirje ei ilmesty ensi viikolla syysloman vuoksi. Seuraava uutiskirje ilmestyy tiistaina 25.10.

Kivaa viikkoa! 🍂

 

 
 
     
 

 
 

 

Toimistot kiinni syyslomalla

ISYYn toimistojen aukioloajoissa on lokakuun aikana poikkeuksia syysloman vuoksi. Hoidathan kiireelliset asiat ennen viikkoa 42. 

Toimistot ovat suljettuna: 

  • 17.-23.10. (syysloma)
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelijoita tarvitaan yliopiston auditointiin, eli laaduntarkastukseen!

ISYY hakee nyt opiskelijahaastateltavia UEF:n auditointiin, joka järjestetään 9.-10. marraskuuta. Auditointi on ulkopuolinen yliopiston laaduntarkastus, jossa arvioidaan yliopiston toimintaa arvioidaan sen perusteella, täyttääkö se sille asetetut laadukkaan toiminnan kriteerit.

Opiskelijahaastettelut ovat ryhmätilanteita, joissa keskustellaan omista kokemuksistaan mm. opiskelusta, opetuksesta, tukipalveluista tai opiskeluympäristöstä Itä-Suomen yliopistossa auditointiryhmän antaman tehtävänannon pohjalta.

Auditointityöpajoihin osallistuminen tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden vaikuttaa suoraan Itä-Suomen yliopiston toimintaan, laatutyöhön ja opiskelijoiden tukipalveluun, sillä seuraavat kuusi vuotta UEF:n toimintaa kehitetään auditointiryhmän havaintojen ja toimenpide-ehdotusten perusteella.

Lue lisää ja ilmoittaudu 17. lokakuuta klo 12 mennessä!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Hae opiskelijaedustajaksi Helena Vuorenmiehen säätiön hallitukseen!

ISYY hakee opiskelijaedustajaa Helena Vuorenmiehen säätiön hallitukseen. Etusijalla ovat terveystieteiden tiedekunnan opiskelijat.

Helena Vuorenmiehen säätiö toimii terveystieteiden tiedekunnassa ja sen tehtävänä on tukea yleishyödyllisessä mielessä ”Savosta kotoisin olevien nuorten jatkokoulutuksessa olevien opinnoissa lahjakkuutta ja ahkeruutta osoittaneiden tutkijoiden työtä. Etusijalle asetetaan aineenvaihdunnan ja elintoimintojen sääntelyn tutkimus.”

ISYY hakee säätiöön yhtä perustutkinto-opiskelijajäsentä säätiön hallitukseen toimikaudeksi 2023–2024. Hakukelpoinen on opiskelija, jolla on oikeus suorittaa Itä-Suomen yliopistossa perustutkintoa ja joka opiskelee Kuopion kampuksella.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Tervetuloa ISYYn järjestöpäiville 11.–12.10.2022!

ISYY järjestää lokakuussa perinteiset järjestöpäivät, joilla ainejärjestöt, ISYYn kerhot ja kampusjärjestöt esittelevät toimintaansa ja tulevia tapahtumia. Järjestöpäivät on kaikille avoin tapahtuma, eikä sinne ole erillistä pääsymaksua.

Tapahtuma järjestetään tiistaina ja keskiviikkona 11.-12.10. kello 10–14 Joensuussa Carelian aulassa ja keskiviikkona 12.10. kello 10–14 Kuopiossa Snellmanian ala-aulassa. Tervetuloa verkostoitumaan, löytämään kivaa tekemistä opintojen oheen tai vaikka aloittamaan uutta harrastusta ja ostamaan haalarimerkkejä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Edustajiston kokous 5/2022 25. lokakuuta

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajiston kokous 5/2022 pidetään tiistaina 25.10.2022 klo 17.00 alkaen. Tilat, kokouksen asialista ja kokouskutsu julkaistaan ISYYn verkkosivuilla viikko ennen kokousta. 

Kokouksessa tullaan käsittelemään mm. ISYYn jäsenmaksu lukuvuodelle 2023-2022.

Kokousta voi tulla seuraamaan paikanpäälle luokkiin tai kokousta voi seurata streamin välityksellä ISYYn YouTube-kanavalla. Tervetuloa seuraamaan!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Lainaisitko retkeilytarvikkeita ISYYltä?

Jos ISYYllä olisi lainattavia retkeilytarvikkeita, käyttäisitkö niitä? Kartoitamme lyhyellä Google-Forms kyselyllä, olisiko lainattaville retkeilyvarusteille tarvetta opiskelijoiden keskuudessa.

Vastaa kyselyyn su 16.10. mennessä ja vaikuta!

 
 
     
 
 

ISYYn kestävän kehityksen viikko

ISYY järjestää yhdessä SYL:in kanssa Kestävän kehityksen viikon 7.-13. marraskuuta (viikko 45). Yhteisessä ohjelmassa on Eetti ry:n järjestämä yritysvastuutyöpaja sekä Reilun kaupan Miten varmistamme, että ruoka riittää kaikille? -keskustelutilaisuus (etänä) joka pidetään yhdessä Åbo Akademi Studentkårin (ÅAS) opiskelijoiden kanssa. 

Näiden lisäksi ISYYn SILLAT-hanke järjestää excursion Omavaraopistolle edeltävän viikon lauantaina 5. marraskuuta. Omavaraopisto on Nurmeksessa sijaitseva opisto, joka toimii omavaraisesti ja järjestää omavaraisuuteen opastavia kursseja. Excursiolla pääset tutustumaan opiston toimintaan sekä oppimaan miten itse voit elää omavaraisempaa elämää. Matkaan voi osallistua molemmilta kampuksilta. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 

 
 

👉Uusin liikuntaneuvonta palvelumme on juuri sinulle Itä-Suomen yliopiston opiskelija!
- Haluatko tukea ja neuvoa liikkumisen aloittamiseen? SYKETTÄ Kuopion uusin palvelu on henkilökohtainen liikuntaneuvonta. Liikuntaneuvonta toteutetaan SILLAT-hankkeen avulla ja se on ilmainen Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijoille.

👉Lajikokeiluna iltarentoutus ke 12.10.
klo 18.10-18.55 Rentoutus 45 min

👉Syyslomaviikolla 17.-23.10.
-  ma-ke 17.-19.10. Studentian liikuntasali on poissa käytöstä lampunvaihdon takia. Kaikki liikuntasalin vuorot on peruttu ko. ajalta. Liikuntasali on normaalisti käytössä to&pe.
- Ryhmäliikunnat ovat tauolla syyslomaviikolla. Ainut ryhmäliikuntatunti ko. viikolla on ti 18.10. Lavatanssijumppa klo 16.00 Alavan palvelukeskuksella.
- Kuntosalivuorot ovat normaalisti Studentialla, Snellmanialla sekä KuoFitin että Kunnonsalin tiloissa.

👉Tulossa kokkailuilta:
- Herkkuja halloweeniin terveellisemmin -kokkausilta torstaina 3.11. klo 16–20. Paikkana Savonia, S-siipi, 5. krs, opetuskeittiö.
- Herkkuja halloweeniin terveellisemmin –kokkausillassa valmistamme makeita ja suolaisia herkkuja terveellisemmin Halloween teemalla. Kokkausillan avulla löydät uusia resepti-ideoita sekä opit valmistamaan vanhoja tuttuja herkkuja hieman terveellisemmin. Kurssi soveltuu kaikille keittiötaidoista riippumatta. Illan ohjaa SYKETTÄ-ravitsemusasiantuntija Janica Taskinen. Osallistumismaksu on 6€/hlö.


Seuraa meitä somessa: 
👉instagram @syketta_kpo
👉Facebook-page SYKETTÄ – Kuopion korkeakoululiikunta

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka! Tästä osiosta löydät ajankohtaista tietoa SILLAT-hankkeen tulevista tapahtumista sekä muista toiminnoista. Muistuttaisin, että haku SILLAT-tiimiin on auki 18.10. saakka. Toivon kovasti palautetta tämän vuoden Hyvinvointiviikosta, jotta voin kehittää tapahtumaa tulevaa varten. Etenkin kaikki toiveet liittyen ohjelmaan ovat enemmän kuin tervetulleita! Lisäksi jos olet harkinnut uuden harrastuksen aloittamista, mutta et ole löytänyt siihen seuraa, niin kannattaa lukaista alempaa mainos Harrastuskaveritoiminnasta.

Mukavaa viikkoa kaikille!

-Riina

 
 
     
 
 

 

Anna palautetta Hyvinvointiviikosta

Kiitos kaikille Hyvinvointiviikkoon 2022 osallistuneille! Pyytäisimme antamaan palautetta tämän vuoden Hyvinvointiviikon ohjelmasta sekä viestinnästä. Palautteella kehitetään teemaviikkoa tulevaa varten. Voit myös esittää toiveita, minkälaista ohjelmaa jatkossa voisi teemaviikolla olla. Palautteen antaminen on anonyymia. Palautelomake löytyy alempaa olevan linkin takaa ja sulkeutuu 21.10. Kiitos paljon etukäteen, palautteesi on arvokasta!

Linkki kyselyyn

 
 
     
 
 

Hae mukaan SILLAT-tiimiin!

Ovatko hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistäminen sinulle tärkeitä asioita? Haluatko olla mukana toteuttamassa SILLAT-hankkeessa järjestettyjä tapahtumia tai jopa kehittämässä jotain aivan uutta? Hae mukaan SILLAT-tiimiin 18.10. mennessä!

Haemme tiimiin 6 uutta jäsentä täydentämään jo olemassa olevaa tiimiä. Aiempaa kokemusta ISYYstä ei tarvitse olla, vaan into yhdessä tekemiseen riittää! Lue lisää tiimihausta ja täytä hakemus jo tänään.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tule mukaan Harrastuskaveritoimintaan!

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten mielenkiintojen kautta. Täyttämällä Harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin! 🕵️‍♀️

Harrastuksia on monenlaisia - voit etsiä kaveria vaikka kahvittelu-, leffa- tai juttuseuraksi. ISYYn verkkosivuilta löytyy listaa kampuskohtaisesti etsityistä harrastuskavereista sekä hakemuslomake.

Olemme yhteydessä, kun sopiva kaveri löytyy. Luemme hakemuksia ja yhdistelemme niitä keskenään kerran viikossa.

 Lue lisää toiminnasta ja täytä hakemus jo tänään!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Yhteiset opiskelutuokiot Tomaattitiistait 🍅

Opintopalvelut ja SILLAT-hanke järjestävät tiistaisin klo 10.15-12.00 kaikille opiskelijoille yhteisiä Pomodoro-tekniikkaan perustuvia etäopiskelutuokioita Zoomissa.

Pomodoro-tekniikka lyhykäisyydessään on opiskelutekniikka, joka perustuu ajanhallintaan. Tuokion alussa ohjaaja käy alussa läpi tekniikan idean. Tuokion aikana jaetaan myös muita opiskeluun, ajanhallintaan ja aloittamiseen liittyviä vinkkejä.

Tomaattitiistaihin ei ole etukäteen ilmoittautumista, vaan voit osallistua niihin liittymällä kokouksiin nettisivuilta löytyvän linkin kautta. Lisätietoa alempaa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Urasuunnittelun harjoitusryhmiä tarjolla syyskaudella 2022

Ilmoittautuminen urapalveluiden tarjoamiin urasuunnittelun harjoitusryhmiin on auki. Tarkemmat tiedot ja ajat löytyvät Pepistä Urasuunnittelun ja työnhaun oppaasta.

Harjoitusryhmiin valittavien on täytynyt suorittaa Urasuunnittelun itseopiskelujakso tai hankkia vastaavat tiedot esim. urapalveluiden aiemmin tarjoamilla opintojaksoilla.

Lisätietoja osoitteesta urapalvelut@uef.fi

Ystävällisin urasuunnittelun terveisin

Uraohjaajat Janne, Hanna, Kirsi ja Outi!

 
 
     
 

 
 

 

Viihteen valtateillä 13.10. klo 19

Torstaina 13.10. klo 19 Viihteen Valtateillä -konsertissa Kuopion kaupunginorkesterin kanssa esiintyvät valovoimaiset viihdeartistit, Arja Koriseva ja Mikael Konttinen. To 13.10. opiskelijalippu vain 11 euroa!

Hanki omasi ennakkoon joko www.lippu.fi tai Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassalta.
Lisäksi pääset opiskelijakortilla huikeaan 4€ etuhintaan Kuopion kaupunginorkesterin kausikonsertteihin Kuopion Musiikkikeskuksessa! Lataa konserteista lisäenergiaa opintoihin & arkeen.

 
 
 

4€ konserttipäivän etulippu seuraaviin konsertteihin:

27.10. Myyttejä ja legendoja
3.11. ¡Viva Guitarra!
17.11. Puhaltajien pauloissa
24.11. Meidän oma tähti
8.12. Suomalaisen musiikin juhlaa
15.12. Pähkinänsärkijä

Kuopion kaupunginorkesterin kausittaiset edut mm. www.slice.fi

Lisätietoja: 4€ etulippujen lunastus vain konserttipäivänä Kuopion Musiikkikeskuksen lipunmyynnistä (ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun sekä viikonloppuisin esityspäivinä 1h ennen esitystä).

Etuhinta voimassa, mikäli salissa on tilaa. Opiskelijakortti esitettävä / ikä todistettava lunastuksen yhteydessä.

Lue lisää konserteista: www.kuopionkaupunginorkesteri.fi
Tykkää meistä: www.facebook.com/kuopionkaupunginorkesteri
www.instagram.com/kuopionkaupunginorkesteri

 
 
     
 
 

Apukädeksi ATK-YTP:lle? 👋

Serveri kaipaa ATK-YTP:lle (19.-21.10.) vapaaehtoisia apukäsiä takaamaan suuren tapahtuman onnistumisen.

Apukädet olisivat tapahtumassa pääasiallisesti majoitusvalvojia. Muista kaupungeista saapuvat opiskelijat majoittuvat Hatsalan ja Klassikan koulujen tiloissa (Kuopio hallin vieressä).

Majoitusvalvojille ja mahdollisille muille apukäsille tarjotaan ATK-YTP tapahtumarannekkeet ilmaiseksi.

Lisäksi järjestämme tapahtuman jälkeen myöhemmin vielä kiitosillan, johon kuuluu sauna, ruokaa ja juomaa ja jonne tapahtumassa aiemmin auttaneet apukädet yms. ovat enemmän kuin tervetulleita.

Kiitosillasta ja sen ajankohdasta viestitään myöhemmin kaikille asianomaisille.

HUOM! Nopeat syövät hitaat, eli jos ilmoittautumisia tulee enemmän kuin tarpeeksi, ensiksi ilmoittautuneita suositaan valinnoissa.

Linkin takaa löydät itse ilmoittautumislomakkeen ja lisätietoja majoitusvalvojan roolista.

ATK-YTP:stä löydät lisätietoa verkkosivulta.

Jos aiheesta ilmenee mitään kysyttävää, älä epäröi olla yhteydessä joko telegramissa: @Reiska tai sähköpostitse atk-ytp@serveriry.fi !

 

 
 
     
 
 

 

Poikkitieteelliset TINT & TILT, tinttaus ja tilttaus feat. Petri Nygård - bileet 🤠

Todellisuus on hetkittäin piinaa, ilman ATK-YTP:lle osallistumistakin voi olla vii.. kivaa!

Sillä Serveri ry järjestää poikkitieteelliset "TINT & TILT, tinttaus ja tilttaus bileet" 19.10. kello 22:00 alkaen Ravintola Apteekkarissa.

Eivätkä nämä bileet jätä varmasti ketään Kuopiossa kylmäksi, sillä illan aikana Apteekkarin lavalle nousee itse Petri Nygård!

Aijaa sää et siis uskalla vai? No ei kai siinä sitte mitään jos et sää uskalla.

Niille joilla on pokkaa, tapahtuma on poikkitieteellinen ja liput ovat jo myynnissä!

Lippuja on rajallinen määrä ja ne kannattaakin napata taskuun HETI, koska nämä bileet ovat myös pitkän odotuksen jälkeen Kuopiossa järjestettävän ATK-YTP:n viralliset ensimmäisen päivän jatkot!

 
 
 

Mikä ATK-YTP? : ATK-YTP tai kansankielellä ATK-Yhteistoimintapäivät on Suomen suurin tietojenkäsittelytieteiden opiskelijoiden tapahtuma, joka tänä vuonna kerää alan opiskelijat yhteen Savonmualle kautta Suomen. Lisätietoa: atk-ytp.org

MITÄ: TINT & TILT, tinttaus ja tilttaus feat. Petri Nygård bileet
MISSÄ: Ravintola Apteekkarissa!
MILLOIN: 19.10. kello 22:00 alkaen
HINTA: 8€ + Narikka
KENELLE: Kaikille mä-mä-mä-mä-märän ystäville
KIVAA: On

Linkki lipunmyyntiin

 
 
     
 
 

Kansainvälinen viikko ja vaihtoinfoja

KV-liikkuvuuspalvelut järjestävät kansainvälisen viikon molemmilla kampuksilla 24.-27.10.2022. Luvassa infotilaisuuksia vaihtokohteista ja kampuksittaiset KV-päivät.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Lokakuu
11.10. Kaverikahvila klo 16-18 @ Studentian kappeli
12.10. Poikkitieteellinen syyskymppi (järj. Retikka, KuoLO & Dentina)
12.10. ISYYn järjestöpäivät
12.10. Aamupala klo 8.15-9 Snellmania-ravinvolan kabinetissa
12.10. Hengailuilta klo 17-19 Studentian kappelissa
12.10. SPR-hengailuilta: halloween-teemainen levyraati klo 18-21, Puijonkatu 9 (SPR:n tilat)
13.10. Belle (järj. Hyvät Kuvat)
17.-21.10. ISYYn toimistot ovat suljettuina
18.10. Kaverikahvila klo 16-18 @ Studentian kappeli
19.10. Poikkitieteelliset TINT & TILT, tinttaus ja tilttaus feat. Petri Nygård - bileet klo 22 Ravintola Apteekkarissa
24.-27.10. Kansainvälinen viikko
25.10. ISYYn edustajiston kokous klo 17
25.10. Kaverikahvila klo 16-18 @ Studentian kappeli
26.10. Aamupala klo 8.15-9 Snellmania-ravinvolan kabinetissa
27.10. Drive My Car (järj. Hyvät Kuvat)
27.10. Myyttejä ja legendoja Kuopion Musiikkikeskuksessa
29.10. ISYYn vuosijuhlat Kuopiossa

Marraskuu
3.11
. Everything, Everywhere, All at Once (järj. Hyvät Kuvat)
3.11. ¡Viva Guitarra! Kuopion Musiikkikeskuksessa
7.-13.11. ISYYn kestävän kehityksen viikko
10.11. Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia (järj. Hyvät Kuvat)
17.11. Maastamuuttajat (järj. Hyvät Kuvat)
17.11. Puhaltajien pauloissa Kuopion Musiikkikeskuksessa
24.11. Licorize Pizza (järj. Hyvät Kuvat)
24.11. Meidän oma tähti Kuopion Musiikkikeskuksessa

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko