Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 18/2024

ma huhtik. 29 11:14:35 2024

Vko 18 / 29.4.-6.5.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 18/2024

Vko 18 / 29.4.-6.5.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Riemukasta Vappua!

On aika kaivaa haalarit, lakit ja serpentiinit kehiin ja juhlia vuoden iloisinta opiskelijajuhlaa!

Tämän viikon vappuisat Wiikko-Ärsykkeet muistuttavat teitä huomisen vappuaaton menoista ja huolehtivat että olette oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Vappuviikko tärähtää käyntiin tänään, kun opiskelijat bussilasteittain valloittavat Savo-Karjalan alueen ravintolat! 

Nähdään huomenna Sivistykseen Vihkimyksessä ja Kuopion torilla Velj'mies patsaan ympärillä!

 

 
 
     
 

 
 

ISYYn toimistot ovat kiinni vappuaattona ja -päivänä

ISYYn toimistot ovat kiinni vappuaattona ja vappupäivänä, eli 30.4.-1.5. Palvelemme taas torstaina!

 
 
     
 
 

 

ISYYn vappuaaton ohjelma

Ylioppilaskunnan järjestämiä vappuaaton perinteitä Kuopiossa ovat päivällä kampuksella suoritettava Sivistykseen Vihkiminen sekä illemmasta Allastapahtuma torilla.

Torilla kuullaan ylioppilaskunnan sekä ainejärjestöjen puheet, pestään ja lakitetaan Velj’mies-patsas, nimitetään Vuoden Kunniankantajat, sekä uitetaan proffa. Vappuaaton aikataulun näet alta.

Kuka on vuoden Uitettava Proffa? Ketkä saavat ensimmäisen Kunniankantajat -tittelin ja kunnian lakittaa Velj'mies? Se selviää huomenna. 

 
 
     
 
 

Tapahtumat kampuksella

  • klo 13.00 Hampaan pesu Studentialla (järj. Dentina ry)
  • klo 14.00 Sivistykseen vihkiminen, SN100

Allastapahtuma torilla

  • klo 17.30 ainejärjestöjen tervehdykset
  • klo 17.45 Velj’mies-patsaan pesu
  • klo 17.55 Vuoden Kunniankantajien julkistaminen
  • klo 18.05 Velj’mies-patsaan lakitus
  • klo 18.20 Ylioppilaskunnan puhe, Mirka Nieminen, hallituksen puheenjohtaja
  • klo 18.25 Professorin uitto
 

 
 
     
 
 

 

Sivistykseen vihkimys

Sivistykseen Vihkiminen on Kuopion akateemisen historian pitkäaikaisimpia perinteitä ja myös koko valtakunnan ainutlaatuisimpia vapunajan tapahtumia.

Vihityille luovutetaan heidän saavuttamansa sivistyksen merkiksi aito KYY-nauha ylioppilaslakkiin kiinnitettäväksi. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen, löydät linkin ilmoittautumislomakkeelle alta.

Tervetuloa vihkiytymään Snellmanian suureen auditorioon (SN100). Saavuthan hyvissä ajoin paikalle. Vihkiminen aloitetaan kello 14.

  ilmoittaudu  
 
 
     
 
 

Entistä yhdenvertaisempaa opiskelijakulttuuria

ISYYn vappuaaton allastapahtumassa on ollut vuodesta 2000 alkaen, eli jo Kuopion yliopiston ylioppilaskunnan (KYY) ajalta, tapana nimittää kaksi opiskelija-aktiivia Vuoden Velj'mieheksi ja Siskotytöksi. Vielä aiemmin ylioppilaskunta nimitti lakitukseen etevimmät sikailijat, eli emakon ja sian.

Tänä vuonna ylioppilaskunta on päättänyt päivittää perinteitä entistä yhdenvertaisemmiksi, jotta ihan jokainen opiskelija-aktiivi voidaan ottaa huomioon. Uusi nimitys on Kunniankantajat. 

 

 
 
 

Ketkä nimitetään ISYYn historian ensimmäisiksi Kunniankantajiksi, jatkamaan Velj'miehen lakituksen kunniatehtävään? Se paljastetaan allastapahtumassa.

 
 
     
 
 

 

Proffan Uitto

Ylioppilaskunnan vappuperinteistä Proffan Uitto herättää selkeästi eniten kiinnostusta myös yliopistoyhteisön ulkopuolella ja se on Suomessa ja kansainvälisesti ainoa laatuaan oleva tapahtuma. Ylioppilaskunta on valinnut Uitettavan Proffan vuodesta 1974 lähtien.

Nimitys pidetään salassa aina allastapahtumaan saakka, jossa professori kannetaan erityisessä proffankantotuolissa ISYYn ja ainejärjestöjen saattamana yleisön eteen ja hänet kipataan kylmään Velj'mies altaan veteen.

Tänä vuonna uitettava proffa on 51. laatuaan. Vuonna 2010 perinne siirtyi Kuopion yliopiston ylioppilaskunnalta ISYYn jatkettavaksi.

Kuvassa on viime vuonna uitettu farmasian laitoksen professori Jarkko Ketolainen.

 
 
     
 
 

Kuopion vapputapahtumat

Tsekkaa muut opiskelijavapun tapahtumat Kuopiossa ISYYn koostamasta listasta. 

Vappuaattona ja päivänä on vielä kaikenlaista vilinää, nähtävää ja paljon lakkipäistä haalarikansaa liikkeellä ympäri kaupunkia ja kampusta.

Riemukasta ja turvallista Vappua, pitäkää itsestä ja toisistanne huolta!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Osallistu ja voita 100€ lahjakortti S-ryhmään!

Miltä ISYYn seuraava lukuvuosikalenteri näyttää? Nyt voit vaikuttaa!

ISYYn lukuvuosikalenteri kulkee päivittäin monen UEFilaisen mukana kampuksella. Ensi syksynä sinun suunnittelema design voi koristaa sinun ja opiskelukavereidesi kalenterin kantta.

Luonnistuuko sinulta graafinen suunnittelu, piirtäminen tai valokuvaus? Päästä luovuutesi lentoon ja voita 100 € lahjakortti S-Ryhmään. Kilpailuaikaa on 15.5.2024 saakka.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae kesäksi bändivuoroa Studentialle!

Kuopion kampuksen Studentian bändikämpän bändivuorojen haku kesälle 2024 on nyt auki. Haku jatkuu keskiviikkoon 15.5. kello 9:00 asti. Vuoroa hakeneille tiedotetaan uusista vuoroista viikolla 20. Kesän bändivuorot ovat voimassa 1.6.- 31.8.2024.

Bändivuoro on max. 2h/viikossa. Bändivuoroja voi hakea arkipäiville (ma-pe) aikavälille klo 7:00-20:00. Kesäviikonloppuisin Studentia on suljettuna.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kevään viimeinen Kaverikahvila ti 7.5.

Kevään viimeinen kaverikahvila järjestetään ensi viikon tiistaina klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla ja klo 16-18 Joensuussa Auroran AU110-takkahuoneessa. 

Kevään viimeisellä Kaverikahvilakerralla pelaillaan bingoa!

Kaverikahvilaan ovat tervetulleita kaikki UEF:n opiskelijat, joko yksin tai kaverin kanssa. Kahviloissa on vaihtuvaa rentoa ohjelmaa, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Voit saapua hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistuminen on maksutonta, eikä vaadi etukäteen ilmoittautumista.

 
 
     
 

 
 

Vapun aukioloajat

Snellmania

  • Ti 30.4. avoinna klo 7–16
  • Ke 1.5. suljettu

Studentia

  • 30.4. avoinna klo 7–14
  • (ovet menevät lukkoon klo 14 ja tiloista on poistuttava ennen klo 15.00)
  • Ke 1.5. suljettu

KuoFit

  • ke 1.5. ei kuntosalivuoroa
 

 
 
     
 

 
 

 

Compass Group: Vappuherkut vielä hankkimatta?

Korista vappupöytääsi herkullisilla leipuriemme paistamilla munkeilla ja käsityönä tehdyllä
Amica-simalla, joka on ansainnut Avainlipun merkkinä kotimaisuudestaan.

Tule hakemaan omasi kampusten ravintoloistamme!

Haluamme toivottaa teille kaikille hilpeyden ja herkullisuuden täyteistä vappua!

 
 
     
 
 

Kirjaston aukioloajat vappuna ja helatorstaina

Tiistaina 30.4. Joensuun ja Kuopion kampuskirjastot ovat avoinna 8–13 (asiakaspalvelu 10–13), KYSin tieteellinen kirjasto 10–13. Keskiviikkona 1.5. toimipisteemme ovat suljettu.

Keskiviikkona 8.5. Joensuun ja Kuopion kampuskirjastot ovat avoinna 8–13 (asiakaspalvelu 10–13), KYSin tieteellinen kirjasto 10–13. Torstaina 9.5. toimipisteemme ovat suljettu.

Kirjastojen 24/7-itseopiskelutilat ovat avoinna normaalisti myös juhlapyhien aikaan.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ma 29.4. Savo-Karjala Excursio
ti 30.4. Ylioppilaskunnan vappuperinteet

ISYYn kerhojen tapaamiset Lukemalla (Studentia, C-ovi)

to 2.5. klo 17 alkaen Itä-Suomen Akateeminen Shakki (ISAS)
pe 3.5. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
su 5.5. klo 13-15 UEF Student Bible Club
to 9.5. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
su 12.5. klo 13-15 UEF Student Bilble Club

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko