Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 22/2024

ti toukok. 28 12:52:49 2024

Vko 22 / 28.5.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 22/2024

Vko 22 / 28.5.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Aurinkoista tiistaita, 

Postilaatikkoosi kilahti juuri kevätlukukauden viimeinen ISYYn uutiskirje. Kesätauko kestää kesä-heinäkuun ajan ja seuraavat uutiskirjeet ilmestyvät tiistaina 13. elokuuta – palataan silloin!

Mikäli haluat toimittaa materiaalia syyslukukauden ensimmäiseen uutiskirjeeseen, teethän sen tiistaihin 6. elokuuta mennessä. Lue lisää täältä: Uutiskirjeet

Tämän päivän uutiskirjeestä kuulet mm. ISYYn tänään julkaistusta EU-vaaliblogista, lukuvuosi-ilmoittautumisesta ja muutoksista syksyn perinteisessä Kampusrysäyksessä.

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

Blogi: Europarlamenttivaalit ovat opiskelijavaalit!

ISYYn hallituksen jäsenet Jasmin ja Ruska kirjoittivat ennakkoäänestyksen alla blogitekstin EU-vaalien merkityksestä opiskelijoille.

Ennakkoäänestys käynnistyy huomenna 29.5. ja äänestys onnistuu myös kampuksella, Joensuussa Carelialla ja Kuopiossa Studentialla ISYYn toimistolla. Kampusten äänestyspisteillä on jaossa nopeimmille kuvan haalarimerkkejä. 

– Tulevissa europarlamenttivaaleissa päätetään koko unionin tulevaisuuden suunnasta ja esimerkiksi siitä panostaako tuleva parlamentti sivistykseen, oppimiseen ja unionin yhteiseen turvallisuuteen, kirjoittavat Jasmin ja Ruska. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tule ISYYn toimistolle kiireapulaiseksi syksyllä!

ISYY hakee Joensuun ja Kuopion toimistoille kiireapulaista (1/kampus) syyskuun alun kiireeseen!

Molemmat tehtävät ovat määräaikaisia työsuhteita ajalle 28.8.–13.9.2024. Työ ajoittuu maanantaista perjantaihin ISYYn aukioloaikojen mukaisesti: ma, ti, to klo 10-15, ke 12-16 ja pe klo 10-14. ISYYn toimistot ovat elokuun viimeisenä ja syyskuun kahtena ensimmäisenä perjantaina poikkeuksellisesti auki syysruuhkien vuoksi.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ilmoittautuminen ensi lukuvuodelle alkaa 1.6. 

Hei jatkava opiskelija! Lukuvuosi-ilmoittautuminen seuraavalle lukuvuodelle 2024–2025 alkaa aivan kohta, eli 1. kesäkuuta. Ilmoittautumisajat seuraavalle lukuvuodelle ovat seuraavat:

  • Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2024–2025 alkaa 1.6.2024 ja päättyy 15.9.2024.
  • Pelkästään kevätlukukaudelle ilmoittautumisaika on 1.11.2024–15.1.2025.

Ilmoittautuessasi lukuvuodelle, maksat samalla ISYYn jäsenmaksun ja saat ylioppilaskunnan jäsenpalvelut taas ensi lukuvuodeksi käyttöösi. ISYYn jäsenyys turvaa opiskeluarkeasi mm. edunvalvontapalveluiden avulla. Tutustu kaikkiin jäsenpalveluihimme meidän verkkosivuilta, niin saat jäsenyydestäsi kaikki hyödyt irti! 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Varaa aika asioidaksesi toimistolla 3.-12.6.

ISYYn toimistot ovat nyt auki viimeistä viikkoa tavallisen aukiolon mukaan. Ensi viikosta alkaen 3.-12.6. toimistot palvelevat vain ajanvarauksella. Voit varata ajan asioimiseen ottamalla yhteyttä toimistoon sähköpostitse tai puhelimitse. 

ISYYn toimistot viettävät kesälomaa 13.6.-2.8.2024. Kesäloma-aikana myös ISYYn henkilöstö lomailee ja yhteydenottoihin voi joutua odottamaan vastausta pidempään. Kannattaa siis hoitaa mahdolliset yhteydenotot ja asioinnit ennen kesälomia! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Lukuvuoden aloitus 5.9. – tapahtuma uudistuu!

Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden alkua on jo yli kymmenen vuoden ajan juhlittu kampusrysäyksen ja kaupunkisuunnistuksen parissa, unohtamatta tietenkään UEF:n lukuvuoden avajaisia samana päivänä.

 
 
 

Tänä vuonna Kampusrysäys korvataan uudella, yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden yhteisellä lukuvuodenaloitustapahtumalla Joensuun torilla. Lukuvuoden avajaiset ja kaupunkisuunnistus pysyvät ennallaan ja kaupunkisuunnistus käynnistyy torilta heti yhteistapahtuman jälkeen. 

Lukuvuodenaloitus, torstai 5.9. ohjelma: 

  • UEF lukuvuoden avajaiset (Kuopiossa)
  • Opiskelijoiden lukuvuodenaloitus Joensuun torilla
  • Kaupunkisuunnistus

Seuraa ISYYn tiedotusta, niin kuulet tapahtumasta lisää ensimmäisten joukossa! 

 

 
 
     
 

 
 

YTHS palvelee korkeakouluopiskelijoita läpi kesän

Digitaaliset asiointi- ja etäpalvelumme palvelevat kaikkina arkipäivinä, ja palvelualueillamme on useita palvelupisteitä, jotka ovat avoinna koko kesän. Tarvittaessa sinut ohjataan hoidontarpeen arvioinnista joko etävastaanotolle tai lähivastaanotolle toiseen avoinna olevaan palvelupisteeseen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Pivo poistuu käytöstä 4.9.

Pivo ja Pivon opiskelijakortti poistuvat käytöstä 4.9.2024. Voit käyttää Pivon opiskelijakorttia
normaalisti siihen saakka. Otathan käyttöösi toisen opiskelijakortin, kuten esimerkiksi Frank Appin lukuvuodelle 2024–2025.

Ohjeet Pivon verkkosivuilta: Voit kirjautua Pivoon ja tarkastella tietojasi sovelluksessa 3.9.2024 asti.Tee maksut, hyväksy sinulle tulleet maksupyynnöt ja avoimet kulut ryhmissä viimeistään 3.9.2024. Suosittelemme myös, että otat ylös tiedot mahdollisista avoimista maksupyynnöistä ja kuluista ryhmissä, jotta niiden tiedot eivät katoa. Jos sinulla ei ole Pivossa avoimia kuluja tai opiskelijakorttia, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Haluatko olla tukena yksinäisyyttä kokeville lapsille?

Etsimme MLL:n Järvi-Suomen piirille vapaaehtoisia vertaisryhmien ohjaajiksi tai kahden lapsen ystävyyttä edistäviksi aikuisiksi.

Käynnistämme vertaisryhmiä yksinäiseksi itsensä kokeville alakoululaisille syksyllä 2024 Kaavilla, Varkaudessa, Outokummussa ja Nurmeksessa.

Voit toimia ryhmänohjaajana MLL:n työntekijän kanssa tai edistää kahden lapsen ystävystymistä yhteisen tekemisen kautta.

Erityistä osaamista ei vaadita, aito läsnäolo ja turvallinen seura riittävät.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Nyytin chatit ovat Discordissa

Nyytin Chatit ovat siirtyneet Discordiin. Tule rohkeasti mukaan, ole huoleti oikeinkirjoituksesta tai kirjoituksen sujuvuudesta – Tärkeintä on, että olet mukana! Liittymään pääset tästä: Nyytin Discord.

Discord toimii sekä kännykkäsovelluksena, että tietokoneella työpöytäsovelluksena. Sovelluksen lataaminen ja käyttö on maksutonta. Jos sinulla ei ole vielä Discord-tiliä, niin sinun tulee ensin rekisteröityä käyttäjäksi sekä vahvistaa sähköpostilla tilisi. Jos sinulla on jo tunnukset, niin kirjaudu sisään olemassa olevilla tunnuksillasi. 

 
 
 

Löydät Nyytin Chatin #nyytin-chat -nimiseltä kanavalta. Pääset kirjoittamaan kanavalle chatin alkaessa kello 18.

Alkukesän suomenkielisten chattien ajankohdat ja aiheet:

  • ti  21.5.  Kuinka selvitä erosta? 
  • to 23.5  Onko opiskelijoilla aikaa palautumiselle edes kesällä? 
  • to 30.5. Dystopioista utopioihin 
  • ti 4.6      Sinkkuus – vapaus valita vai yksinäinen piina? 
  • to 6.6     Kesä ja yksinäisyys 
  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Euroopan tulevaisuuden tekijät -vaalitentti 29.5.

Suomen korkeakouluopiskelijoiden, Helsingin Sanomien ja Sitran yhteiden EU-vaalitentti ke 29.5. - seuraa suorana verkossa!

Kuka päättää, minne EU on matkalla? Miltä Euroopassa voisi näyttää vuonna 2040? Helsingin Sanomien, Sitran, SAMOKin ja SYLin yhteisessä tentissä katsotaan EU:n tulevaisuuteen nuorten ja opiskelijoiden kulmasta. Sanomatalon Mediatorilla keskiviikkona 29.5. klo 17.00–18.30 pidettävään tenttiin voi tulla paikan päälle tai katsoa sen suorana HS.fi:ssa.
 
Panelistit ovat:

  • Eva Biaudet, Suomen ruotsalainen kansanpuolue
  • Eero Heinäluoma, Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
  • Petri Honkonen, Suomen Keskusta
  • Iina Ilmarinen, Liike Nyt
  • Perttu Jussila, Vihreä liitto
  • Lauri Lindén, Vasemmistoliitto
  • Ari Mönttinen, Suomen Kristillisdemokraatit
  • Aura Salla, Kansallinen Kokoomus
  • Sebastian Tynkkynen, Perussuomalaiset
 

 
 
     
 
 

 

Ilmastomielenosoitus 2.6.

Osallistu vuoden isoimpaan ilmastomielenosoitukseen sunnuntaina 2.6.2024 klo 14.00!

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna marssitaan ilmaston puolesta ympäri Eurooppaa.. Suomessa Lisää ääntä -ilmastomarsseja järjestetään ympäri maan, ja jokaisen kaupungin tarkemmat tiedot löydät kaupunkikohtaisista marssitapahtumista. Joensuun marssilla kokoonnumme rautatieasemalla sunnuntaina 2.6. klo 14. 

Lisää ääntä -kampanja on vapaaehtoisten aloittama kampanja, joka nostaa ilmasto- ja ympäristökysymykset vaalikeskustelun ytimeen. Kampanja huipentuu ilmastomarssiin.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

ISYYn kerhojen tapaamiset Haltialla

maanantaisin klo 15-20 MtG-Kilta (27.5. ja 3.6.)
tiistaisin klo 18-20 Luomio! -sanataidekerho (16.1.-28.5.)
torstaisin klo 15-20 Joensuu Board Gamers (11.1.-6.6.)
perjantaisin klo 16-20 Joensuu Chess Club (19.1.-22.3. ja 5.4.-31.5.)

ISYYn tapahtumia syyslukukaudella

1.-14.9. SYKETTÄ Joensuun ilmaiset kokeiluviikot ja SYKETTÄ Appro
to 5.9. Lukuvuoden aloitus (UEF lukuvuoden avajaiset, opiskelijoiden lukuvuodenaloitus Joensuun torilla, Kaupunkisuunnistus)
ke 18.9. Sober Bingo & Disco, Kerubi
su 22.9. Tour de Itä-Suomi -pyöräilytapahtuma
30.9.-4.10. Hyvinvointiviikko 
ke 2.10. Liikuntailtapäivä
ti-ke 8.-9.10. Järjestöpäivät
pe 6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko