Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 19/2024

ti toukok. 07 13:49:59 2024

Vko 19 / 7.-13.5.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 19/2024

Vko 19 / 7.-13.5.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Iloista tiistaita, 

Vappuhulinoista on viimein selvitty. Toivottavasi sait viettää omanlaisesi iloisen vapun!

Tänään kampuksilla pidetään kevään viimeiset Kaverikahvilat, tule mukaan pelaamaan bingoa! Pääpalkintona on leffalippuja. 

Tämän viikon uutiskirjeestä kuulet mm. 

  • Europarlamenttivaaleista
  • Joensuun EU-vaalipaneelista
  • Pohjois-Karjala Pride -viikosta

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

ISYYn toimistot ovat kiinni helatorstaina 9.5.

Huomaathan että tämän viikon torstaina vietetään Helatorstaita joka on vapaapäivä. Silloin myös ISYYn toimistot ovat kiinni.

Palvelemme tavallisesti vielä toukokuun ajan ja kesäkuun ensimmäisinä viikkoina palvelemme ajanvarauksella keskiviikkoon 12.6. saakka!

 
 
     
 
 

 

Pride-kulkue ja -puistojuhla lauantaina 18.5.

ISYY on mukana toteuttamassa Pohjois-Karjalan Seta ry:n kanssa vuoden 2024 Pride-kulkuetta ja puistojuhlaa lauantaina 18.5. Joensuussa!

Yhdenvertaisuus ja avoimuus ovat ISYYlle tärkeitä arvoja. ISYY kannustaakin kaikkia jäseniään osallistumaan Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan, sekä pukemaan päällensä opiskelijahaalarit muodostaakseen sateenkaarevan joukon. 

Kulkue lähtee liikkeelle kello 15 Taidemuseo Onnin pihasta ja päättyy klo 16 Ilosaareen puistojuhlaan, jonka ohjelmassa on piknikkiä, live-musiikkia sekä tietysti loistavaa seuraa.

 
 
 

ISYYllä on Ilosaaressa oma vilttialueensa, joka kerää yhteen kaikki opiskelijat ja opiskelijamieliset. ISYYn piknik-alueelta löytyy myös glittermeikkipiste, jossa voit yksin tai kaverisi kanssa koristautua illan Pride-päätösbileisiin. 

150 ensimmäistä opiskelijaa ISYYn piknik-alueella saa muistoksi ISYYn Pride-Hemmo-haalarimerkin. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelijaedustajaksi UEF:n harjoittelukoulun johtokuntaan

ISYY hakee lukuvuodelle 2024–2025 kahta opiskelijaedustajaa Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulun johtokuntaan sekä näille kahta henkilökohtaista varajäsentä. Tarkka edustusaika tehtävälle on 1.8.2024 – 31.7.2025.

Hakijaksi soveltuu läsnä olevaksi ilmoittautunut luokan-, aineen- tai erityisopettajan, käsityönopettajan, kotitalousopettajan tai opinto-ohjaajan koulutusohjelmassa opiskeleva opiskelija tai kyseisten alojen tohtoriopiskelija, joka ei ole yli 10 % työsuhteessa UEF:ssa tai harjoittelukoulussa.

Kokouksista maksetaan kokouspalkkio. Haku päättyy tiistaina 14.5. klo 12.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Vastaa ISYYn jäsenkyselyyn ja voita 50€ lahjakortti!

Minkälaista palvelua olet saanut ylioppilaskunnasta? Tiedätkö mitä jäsenmaksullasi saat? Ovatko ISYYn vaikuttamismahdollisuudet sinulle tuttuja? Miten ISYY voisi parantaa tapahtumatarjontaa tai toimistopalveluita? Kerro meille!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on käynnistänyt jäsenkyselyn, jonka avulla kartoitamme ylioppilaskuntamme tunnettuutta, palveluiden laatua sekä kehitysideoita toimintaamme.

 
 
 

Kyselyyn voi vastata 15.5.2024 asti ja kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan molemmilla kampuksilla neljä (4) 50€ arvoista ravintolalahjakorttia!

 

Lue lisää

 

 
 
     
 
 

Osallistu ja voita 100€ lahjakortti S-ryhmään!

Miltä ISYYn seuraava lukuvuosikalenteri näyttää? Nyt voit vaikuttaa!

ISYYn lukuvuosikalenteri kulkee päivittäin monen UEFilaisen mukana kampuksella. Ensi syksynä sinun suunnittelema design voi koristaa sinun ja opiskelukavereidesi kalenterin kantta.

Luonnistuuko sinulta graafinen suunnittelu, piirtäminen tai valokuvaus? Päästä luovuutesi lentoon ja voita 100 € lahjakortti S-Ryhmään. Kilpailuaikaa on 15.5.2024 saakka.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kevään viimeinen Kaverikahvila ti 7.5.

Kevään viimeinen kaverikahvila järjestetään ensi viikon tiistaina klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla ja klo 16-18 Joensuussa Auroran AU110-takkahuoneessa. 

Kevään viimeisellä Kaverikahvilakerralla pelaillaan bingoa! Pääpalkintona 2 kpl leffalippuja.

Kaverikahvilaan ovat tervetulleita kaikki UEF:n opiskelijat, joko yksin tai kaverin kanssa. Kahviloissa on vaihtuvaa rentoa ohjelmaa, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Voit saapua hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistuminen on maksutonta, eikä vaadi etukäteen ilmoittautumista.

 
 
     
 

 
 

Europarlamenttivaalit tulevat kesäkuussa!

Europarlamenttivaalit käydään kesäkuussa 9.6.2024. Ennakkoäänestys suoritetaan 29.5.-4.6.2024 Suomessa ja 29.4.-1.6. ulkomailla.

Voit tutustua Suomen korkeakouluopiskelijoiden yhteiseen EU-vaalikampanjaan Instagramissa: @opiskelijaneu.

Löydät kaiken tarvittavan tiedon äänestämisestä joko kotimaassa tai ulkomailla seuraavilta sivuilta:

 

 
 
 

Voit tarkistaa kotimaan ennakkoäänestyspisteet kotimaassa ja ulkomailla Oikeusministeriön Tieto- ja tulospalvelusta: Ennakkoäänestyspisteet.

Ennakkoäänestyksen aikana voit äänestää Joensuun kampuksella Carelian aulassa 29.-31.5. kello 10-16 ja 3.-4.6. kello 10-18. Ennakkoäänestyksen aikana voit äänestää Kuopion kampuksella ISYYn toimistolla (Studentia, C-ovi) 29.-31.5. ja 3.-4.6. kello 10-16.

 
 
     
 
 

Vaihtohaku toukokuussa

Toukokuun täydennyshaku vaihtoon on avoinna 15.5.! Tämän hakukierroksen aikana opiskelijat voivat hakea vaihtoon useiden eri ohjelmien puitteissa. Hakukierros päättyy 15.5. tasan kello 15:00 – huolehdi että teet hakemuksesi ajoissa!

Hakuilmoitukset ovat luettavissa Kamussa. Tee hakemuksesi SoleMOVE-järjestelmässä. Lisätietoja Kamun vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen -kokonaisuudessa!

 
 
     
 
 

UEF Kirjastot: Lue kirjaston asiakaskyselyn tuloksista

UEF Kirjastot toteuttivat kaikille kirjaston käyttäjille tarkoitetun asiakaskyselyn helmikuussa 2024. Muutamassa viikossa saatiin reilut 200 vastausta – mikä ilo! Kyselyyn vastasivat pääasiassa UEFin tutkinto-opiskelijat (71 % vastanneista). Klikkaa alla olevaa linkkiä ja lue asiakaskyselyn tuloksista.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Sosped-säätiön maksuton digipaastoleiri elokuussa

Sosped-säätiön Digiloma-digipaastoleiri järjestetään tulevana syksynä jo kuudetta kertaa. Digiloma on nuorten aikuisten ohjattu leiri, jossa pääsee tarkastelemaan omaa suhdetta digipelaamiseen ja somen käyttöön kaukana omista arkirutiineista ja digilaitteista. Digiloma on suunnattu 18–29-vuotiaille ja se järjestetään luonnon keskellä lomakeskuksessa pääkaupunkiseudulla. Leiri on osallistujille maksuton. Mukaan mahtuu kymmenen nuorta aikuista. Jos tunnet jonkun, joka kuvaa aikansa katoavan someen tai pelaamiseen ja toiveissa on muutos tilanteeseen, tästä kannattaa vinkata!

Digiloma pähkinänkuoressa:

  • Milloin: to-su 29.8.-1.9.2024
  • Missä: Backbyn kartano, Espoo (Bodomintie 37). Majoitus 1 hh.
  • Lisätietoa: https://somerajaton.fi/tukea/digiloma/
  • Mitä osallistuminen edellyttää: Motivaatiota digilaitteiden käytön parempaan hallintaan. Omista älylaitteista erossa olemista valtaosan leiristä (laiteaika 45 min päivässä). Uskallusta kokeilla uutta yhdessä muiden kanssa.

”Aivan mieletön kokemus. Ei vain somen näkökulmasta, vaan myös omien arvojen. Pysähdysloma. Rakastin! Kiitos kun pääsin.” – Digiloman 2023 osallistuja

Mukaan voi hakea 15.5. asti alla olevan linkin kautta.

  hAe mukaan  
 
 
     
 
 

Joensuu: Hoi opiskelija! Sinut on nähty vappuna Joensuun keskustan rantapuistoissa!

Opiskelijat kuuluvat kaupunkikuvaan ja nyt haluamme kuulla, miten saamme teidät viihtymään puistoissa myös jatkossa. Mitä juuri sinä teet puistoissa ja mitkä näkymät ovat sinulle erityisen tärkeitä? Tuletko puistoihin varta vasten vappuna vai päivittäin ohikulkumatkalla?

Osallistu rantapuistojen kehittämiseen vastaamalla kyselyyn Webropol-lomakkeella. tai puhelimeen ladattavan Joensuu-sovelluksen kautta. Meistä olisi huippua jos jakaisit kyselylinkkiä opiskelukaverillesi ainejärjestön viestintäkanavien kautta. Kyselyyn voi vastata suomen ja englannin kielellä.

 
 
     
 

 
 

 

Eurooppa on kotisi -
EU-vaalikiertue Joensuussa!

Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen Carelia-rakennuksen aulassa 21.5.2024 klo 10.00 alkaen luvassa meppiehdokaspaneeli, jossa paneudutaan Itä-Suomeen ja Euroopan unioniin. Miten EU voi osaltaan avittaa Itä-Suomen potentiaalin hyödyntämistä?

Paneelin jälkeen ehdokkaat ovat tavattavissa Carelian aulassa kello 11.30-13.00. Tule kuulolle ja esittämään kiperiä kysymyksiä ehdokkaille!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Salsa Del Este: Laiturisalsat

Laiturisalsat starttaavat jälleen keskiviikkona 5.6., ja laiturilla tanssitaan koko kesä aina elokuun loppuun asti. Tervetuloa siis keskiviikkoisin laiturille joen varrelle klo 18-20!

Laiturisalsoilla on säävaraus, tosin pientä sadetta ei tarvitse säikähtää, sillä voimme pujahtaa Suvantosillan alle tanssimaan.

  lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

JEIS Farewell Party

Lukuvuosi lähestyy loppuaan, joten on aika muistella yhdessä Joensuussa vietettyä aikaa! Tervetuloa Joensuu's Exchange and International Students (JEIS) -kerhon järjestämään Farewell Party -juhlaan jota juhlitaan tällä kertaa sisäpiknik-teemalla perjantaina 10.5.2024 kello 18 alkaen E200 luokassa Educalla. 

Mikä? Farewell Party Indoor Picnic
Milloin? 10.5.2024 klo 18:00
Missä? Educa 200
Hinta? Ilmainen ISYYn/JEISin jäsenille!

 
 
 

Ota mukaan hieman piknikevästä, juotavaa ja tietenkin piknikviltti. Luvassa on piknikin lisäksi myös hauskoja pelejä ja aktiviteetteja! 

Tapahtuma on ilmainen kaikille ISYYn jäsenille, mutta muistathan täyttää ilmoittautumislomakkeen jos osallistut. Nähdään Educalla! 

  jeis instagram  
 
 
     
 
 

JEIS Yleiskokous

ISYYn kansainvälinen kerho Joensuu's Exchange and International Students (JEIS) järjestää yleiskokouksen keskiviikkona 15.5. kello 16 Zoomissa. Kokouksessa käydään läpi kerhon säännöt ja äänestetään sääntömuutoksista. Tervetuloa!

Voit liittyä Zoom kokoukseen tästä linkistä: JEIS General Meeting

  jeis instagram  
 

 
 
     
 
 

 

AEGEE-Joensuu: elokuva-esitys ja keskustelu

Tule mukaan Breaking Boundaries: The Science of Our Planet -elokuvan esitykseen ma 13.5. klo 20.00. David Attenborough ja tieteilijä Johan Rockström tarkastelevat tässä dokumentti-elokuvassa maapallon biodiversiteetin köyhtymistä ja sitä, miten tämä kriisi voidaan vielä torjua.

Elokuvaesitys pidetään rinnakkain AEGEE-Delftin kanssa Alankomaissa, ja sitä seuraa hybridikeskustelu Delftin osallistujien kanssa.

Huom: tapahtuma järjestetään englanniksi.

Ilmoittaudu mukaan Kide.appissa: AEGEE-Joensuu Movie Night

  aegee joensuu instagram  
 
 
     
 
 

AEGEE-Joensuu Sauna Social

AEGEE-Joensuu kutsuu jäsenemme saunailtaan pe 10.05 klo 19.00 - tule mukaan rentoutumaan, nauttimaan kevyttä purtavaa ja tutustumaan muihin jäseniin! Ilmoittaudu mukaan Kide.appissa: AEGEE Joensuu Saunailta

Jos haluat liittyä jäseneksi ja osallistua tapahtumaan, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen aegee-joensuu@aegee.eu.

  aegee joensuu instagram  
 

 
 
     
 
 

 

Joensuun kaupunginteatteri: kevään näytökset ja syksyn ohjelmisto

Opiskelijan äkkilähtölippu esityspäivänä vain 7,50€!

Esityksistämme on tykätty. Tule sinäkin tykkäämään pienistä, suurista tarinoistamme väistötiloissamme!

 
 
 

Keväällä ohjelmistossa:

Kaikki hienot jutut

  • Esitykset Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa, Koskikatu 25
  • Esityksiä mm. ti 14.5., ke 15.5., to 16.5. ja pe 17.5. 

Lempi

  • Esitykset Carelicumin auditoriossa, Torikatu 21 C
  • Kiirehdi! Viimeiset esitykset pe 17.5. ja la 18.5.
 

Joen Sydän -musiikkinäytelmä

  • Esitykset suurella näyttämöllä, Rantakatu 20
  • Kiirehdi! Viimeiset esitykset ke 8.5., pe 10.5. ja la 11.5.

Syyskauden ohjelmisto on nyt julkaistu ja siihen voi tutustua verkkosivuillamme ja somekanavissamme.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

ISYYn kerhojen tapaamiset Haltialla

maanantaisin klo 15-20 MtG-kilta (15.1.-25.3. ja 8.4.-13.5.)
tiistaisin klo 16-18 JEIS - Joensuu's Exchange and International Students
tiistaisin klo 18-20 Luomio! -sanataidekerho (16.1.-28.5.)
keskiviikkoisin klo 16-20 JOOJAKU (17.1.-24.4. ja 8.5.-22.5.)
torstaisin klo 15-20 Joensuu Board Gamers (11.1.-30.5.) HUOM! helatorstaina 9.5. klo 13-20
perjantaisin klo 16-20 Joensuu Chess Club (19.1.-22.3. ja 5.4.-31.5.)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko