Ajankohtaista

27.09.2024

Tiedote: ISYY esittää Mirka Niemistä Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2025

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)
Tiedote 27.9.2024
Vapaa julkaistavaksi: Heti

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) esittää sosiaalityön maisteriopiskelija Mirka Niemistä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen jäseneksi vuodelle 2025. ISYYn edustajisto päätti asiasta kokouksessaan 26.9.2024.

Mirka Nieminen, 25, on toiminut ISYYn hallituksessa vuosina 2023–2024 sekä edustajistossa 2021–2023. ISYYn hallituksessa Nieminen on toiminut sosiaalipolitiikan parissa, ja kuluvan vuoden ajan hallituksen puheenjohtajana.

– Olen kiitollinen edustajiston minulle osoittamasta luottamuksesta. Viime vuosina olen päässyt kerryttämään enemmän osaamista ja paloa vaikuttamiseen, ja haluan hyödyntää näitä taitoja parantaakseni opiskelijoiden nykytilannetta ja tulevaisuutta, kertoo Nieminen.

Mirkalle tärkeitä teemoja ovat erityisesti opiskelijoiden elintason parantaminen, sekä asumistilanteen parantaminen ja hyvinvoinnin turvaaminen. Nieminen toimii ISYYn lisäksi asukasedustajana Kuopion Opiskelija-asunnot Oy:n (Kuopas) hallituksessa. sekä Kuopion kaupungin opiskelija-asioiden neuvottelukunnan opiskelijaedustajana.

– Opiskelijoiden tilanne on heikentynyt huomattavasti viime vuosien aikana. Opiskelijat ansaitsevat mahdollisuuden ihmisarvoiseen elämään toimeentulon, toimivan terveydenhuollon ja muiden perustarpeiden turvaamisen kautta. Opiskelijoihin kohdistuvat leikkaukset ja lainaosuuksien kasvattaminen heikentävät korkeakoulutuksen houkuttelevuutta tulevaisuudessa. Haluan että ensi vuonna teemme entistäkin rohkeampaa, pitkäjänteisempää ja yhteneväisempää opiskelijoiden edunvalvontaa yhdessä SYLin, ylioppilaskuntien ja muiden sidosryhmien kanssa, Nieminen linjaa.

Mirka tunnetaan ISYYssä ja opiskelijajärjestöissä opiskelijoiden oikeuksien puolustajana, joka tuo epäkohdat rohkeasti esiin.

– Olen päässyt seuraamaan Mirkan työskentelyä ISYYn hallituksessa vuoden 2023 alusta lähtien. Mirka on intohimoinen, tehokas ja ratkaisukeskeinen persoona, jolla on paljon osaamista ja näkemyksiä opiskelijoille tärkeisiin teemoihin. Uskon, että Mirkalla on erityisen paljon annettavaa koko ylioppilaskuntaliikkeelle, sanoo ISYYn edustajiston puheenjohtaja Julia Lautala.

SYL edustaa valtakunnallisella tasolla Suomen yliopisto-opiskelijoita ja ajaa heidän etujaan. SYLin hallitus vuodelle 2025 valitaan liittokokouksessa 15.-16.11. Espoossa. ISYYtä edustaa liittokokouksessa oma delegaatio.

Lisätietoja:

Mirka Nieminen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, hallituksen puheenjohtaja, mirka.nieminen(at)isyy.fi, p. 044 576 8400

Yhteyshenkilöt:

Helena Kansanen, pääsihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, paasihteeri(at)isyy.fi, p. 044 576 8417

Julia Lautala, edustajiston puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, epj(at)isyy.fi, p. 044 576 8404