Ajankohtaista

19.08.2024

ISYYn harrastuskaveritoiminta jatkuu syksyllä 2024

Itä-Suomen yliopiston ja ylioppilaskunnan yhteisessä SILLAT-hankkeessa syksyllä 2021 käynnistetty harrastuskaveritoiminta on palvelu, jolle on opiskelijoiden keskuudessa selvästi ollut tarve. Vuosien 2021-2023 aikana harrastuskaveria etsi hieman alle 400 opiskelijaa ja todennäköisyys harrastuskaverin löytämiselle kummallakin kampuksella oli yli 75%. 

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiinnon kohteiden kautta. Harrastuskaveria voi hakea täyttämällä hakulomakkeen, jonka jälkeen yhteisöllisyyskoordinaattori etsii hakijalle sopivan “mätsin” muiden hakulomakkeen täyttäneiden joukosta.

Vastaavasti SYKETTÄ-korkeakoululiikunta tarjoaa kanavia samoista liikuntaharrastuksista kiinnostuneiden kavereiden löytämiseksi. SYKETTÄ Joensuulla on oma Linder-Liikuntakaveripalvelu, joka toimii ISYYn Harrastuskaveripalvelun tavoin. SYKETTÄ Kuopio puolestaan ylläpitää Discord-kanavaa, jossa opiskelijat voivat etsiä liikunta- ja pelikaveria eri lajeihin. Kanavat liikuntakaverin löytämiseksi ovat käytettävissä myös ilman voimassa olevaa SYKETTÄ-liikuntatarraa.

SILLAT-hanke päättyi viime vuoden lopussa, minkä vuoksi myös harrastuskaveritoiminta jäi tauolle. Nyt toiminta on tarkoitus käynnistää uudelleen palvelun saaman positiivisen palautteen vuoksi. Esimerkiksi palvelun olemassaolosta, harrastuskaverin hakemisen helppoudesta sekä siitä, että palvelun kautta voi todellakin löytää itselleen seuraa harrastuksiin saatiin kiitosta. Palvelu ei kuitenkaan ole täysin mutkaton, sillä yhteydenotto ja yhteydenpito on osallistujien omalla vastuulla. 

– Olen todella innoissani harrastuskaveritoiminnan jatkumisesta, sillä se on auttanut opiskelijoita kavereiden löytämisessä ja vähentänyt opiskelijoiden yksinäisyyttä. Vanhemmille opiskelijoille palvelu saattaa olla tuttu jo ennestään, ja olen toiveikas myös sen suhteen että uudetkin opiskelijat löytäisivät harrastuskaveritoiminnan piiriin. Kannustan kaikkia opiskelijoita täyttämään hakulomakkeen ja olemaan rohkeasti yhteydessä mahdolliseen mätsiin harrastuskaverin löydyttyä, kehottaa yhteisöllisyyskoordinaattori Eveliina Scharin. 

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Harrastuskaveritoiminta

Lisätietoja:

Eveliina Scharin, yhteisöllisyyskoordinaattori, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), yk(at)isyy.fi, p. 044 491 6529