Ehdokkaalle

Edustajistovaalit eivät onnistu ilman hyviä ehdokkaita. Asetu siis ehdolle vaaleissa! Alta löydät tietoa siitä, kuinka se tapahtuu.

Miksi asettua ehdolle edustajistovaaleihin?
Edustajiston jäsenenä eli edaattorina pääset vaikuttamaan ylioppilaskunnan ja yliopiston asioihin. Olet mukana päättämässä ylioppilaskunnan toiminnasta ja tulevaisuuden linjauksista, pääset tekemään yhteistyötä yliopiston kanssa, huolehtimaan opiskelijoiden edunvalvonnasta ja osallistumaan valtakunnalliseen opiskelijapolitiikkaan. Olet siis mukana rakentamassa opiskelijan parempaa huomista!

Edaattorina saat kokemusta luottamushenkilönä toimimisesta, opit yhteiskunnan toiminnasta sekä luot arvokkaita kontakteja ja verkostoja tulevaisuuttasi varten.

Kuinka ehdokkaaksi asettuminen tapahtuu?
Ehdokkaaksi asetutaan ehdokaslistojen kautta. Kullakin ehdokaslistalla on oma vaaliasiavastaava, joka hoitaa listalle liittymisen käytännön järjestelyt. Jos haluat ehdokkaaksi tietylle listalle, ota yhteyttä sen vaaliasiavastaavaan. Vaaliasiavastaavien yhteystiedot ja ehdokaslistat tulevat näkyviin Vaalilistat ja ehdokkaat -osioon.

Ehdokaslistoja on erilaisia. Esimerkiksi poliittisilla opiskelijajärjestöillä, sitoutumattomilla ryhmillä ja ainejärjestöillä on omia ehdokaslistoja. Kuka tahansa voi perustaa oman ehdokaslistan.

Vaalit käydään suhteellisen vaalitavan mukaisesti, eli ehdokkaaksi voi asettua vain yhdelle listalle. Vaalikelpoisia ovat ISYY:n jäsenet, jotka ovat ilmoittautuneet läsnä oleviksi Itä-Suomen yliopistoon 4.10.2017 mennessä.

Keskusvaalilautakunta antaa erilliset ohjeistukset vaalikampanjoinnista ja ehdokasmarkinnoinnista. Ohjeet löytyvät Vaaliasiakirjat-osiosta.

—–

Tutustu vaalikoneen kysymyksiin!

ISYY:n vuoden 2017 edustajistovaaleissa on käytössä vaalikone, joka avautuu syksyllä 2017. Ehdokkaille lähetetään henkilökohtainen linkki vastaamista varten sähköpostitse. Vaalikonekysymykset on jo julkaistu ja ehdokkaat voivat tutustua kysymyksiin jo ennen vaalikoneeseen vastaamista:

Vuoden 2015 vaalikoneen kysymykset (pdf)