Usein kysyttyä

Miten saan lukukausi- tai lukuvuositarran opiskelijakorttiini?

Saadaksesi lukukausi-/lukuvuositarran on sinun ensin maksettava ylioppilaskunnan jäsenmaksu ja ilmoittauduttava läsnäolevaksi opiskelijaksi.

Helpoiten tämä onnistuu WebOodissa ilmoittautumisaikoina. WebOodissa voit hoitaa sekä maksun että ilmoittautumisen yhdellä kertaa. Joutuessasi ilmoittautumaan lmoittautumisaikojen ulkopuolella ota yhteys yliopiston Opintopalveluihin.

Kun olet maksanut jäsenmaksun ja ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi, saat tarran opiskelijakorttiisi ylioppilaskunnan toimistolta. Mukaasi tarvitset opiskelijakortin.

Tarraa ei saa irrallaan, vaan se liimataan aina korttiin ylioppilaskunnan henkilökunnan toimesta.

Voit myös ladata puhelimeesi Frank appin ja sen kautta sähköisen opiskelijakortin. Tarkemmin sähköisestä opiskelijakortista kerrotaan Frankin sivuilla.

Huom! Tarra annetaan vain Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan, Joensuun yliopiston ylioppilaskunnan tai Kuopion yliopiston ylioppilaskunnan korttiin. Muiden ylioppilaskuntien kortteihin tarraa ei voi saada.

Miten voin saada tarran, jos minulla ei ole WebOodi-tunnuksia/ soveltuvaa verkkopankkia?

Jos sinulla ei ole WebOodin käyttäjätunnuksia, ota yhteys Opintopalveluihin. Saatuasi tunnukset suorita jäsenmaksu WebOodissa. WebOodin kautta maksettu jäsenmaksu kirjautuu tietoihisi välittömästi.

Ellei sinulla ole verkkopankkisopimusta, voit tulostaa WebOodista maksulomakkeen jäsenmaksuasi varten. Ilmoittautumisajan ulkopuolella saat maksutiedot Opintopalveluilta. Käytä jäsenmaksua maksaessasi henkilökohtaista viitenumeroasi ja esitä kuitti maksusta Opintopalveluille läsnäolon kirjaamista varten. Tämän jälkeen voit noutaa tarran ylioppilaskunnan toimistolta.

Muista ottaa opiskelijakortti mukaan!

Voiko lukukausi-/lukuvuositarraa saada opiskelijakorttiin postitse?

Mikäli et asu kampuspaikkakunnalla, on sinun mahdollista saada uusi lukuvuositarra postitse seuraavalla tavalla.

Maksettuasi ylioppilaskunnan jäsenmaksun ja ilmoittauduttuasi läsnä olevaksi opiskelijaksi, saat tarran lähettämällä opiskelijakorttisi sekä palautuskuoren Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskuntaan.

Toimistojen yhteystiedot.

Huom! Liitä mukaan postimerkillä ja osoitteellasi varustettu palautuskuori, sekä kopio henkilöllisyystodistuksestasi. Ilman postimerkillä ja osoitteella varustettua palautuskuorta korttia ei lähetetä takaisin, vaan joudut noutamaan kortin ylioppilaskunnan toimistolta. Opiskelijakortin lähettäminen tapahtuu aina opiskelijan vastuulla.

Opiskelijakortin valmistuminen kestää 3–4 viikkoa. Miten voin saada opiskelija-alennuksen junassa sillä aikaa?

Opiskelijan tulee osoittaa oikeutensa opiskelija-alennukseen näyttämällä junassa lipuntarkastuksen yhteydessä VR.fi:stä ladattava todistus johon on lisätty oppilaitoksen leima (voimassa 3 kk), jos opiskelijajärjestön myöntämää opiskelijakorttia ei vielä ole.

Voit myös ladata puhelimeesi Frank appin ja sen kautta sähköisen opiskelijakortin. Tarkemmin sähköisestä opiskelijakortista kerrotaan Frankin sivuilla.

Olen jatkotutkinto-opiskelija. Mitä etuja saan liittymällä ylioppilaskuntaan ja hankkimalla jatko-opiskelijakortin?

Jatkotutkinto-opiskelijan jäsenyys oikeuttaa samoihin etuihin kuin perustutkinto-opiskelijan jäsenyyskin, kun kyseessä ovat ylioppilaskunnan tarjoamat omat palvelut. Näihin etuihin kuuluvat mm. koulutus- ja sosiaalipoliittinen edunvalvonta sekä ylioppilaskunnan harrastetoiminta, esimerkiksi jaostotoiminta, kerhot sekä erilaiset retket ja tapahtumat.

Lisäksi ylioppilaskunta tarjoaa jäsenilleen lukuvuosikalenterin. Ylioppilaskunnan jäsen voi myös vuokrata ylioppilaskunnan tiloja edullisilla jäsenhinnoilla.

Jatko-opiskelijakortilla voi saada alennuksia joistain paikallisista yrityksistä, mutta VR ja Matkahuolto eivät myönnä opiskelija-alennuksia omista palveluistaan jatko-opiskelijoille.

Myös Kelan ateriatuki on tarkoitettu vain perustutkinto-opiskelijoille, mutta Fazer Amican Joensuun kampuksen opiskelijaruokaloissa jatko-opiskelijakortilla saa lounaan jatko-opiskelijahintaan.

Jatko-opiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin, eikä ylioppilaskunnan jatko-opiskelijan jäsenmaksu näin ollen sisällä myöskään YTHS:n maksua.

Kuinka kauan tarra on voimassa?

Koko lukuvuoden ja kevätlukukauden tarrat ovat voimassa opiskelijaravintoloissa, junissa ja linja-autoissa syyskuun loppuun ja YTHS:llä heinäkuun loppuun.

Syksyn tarra on voimassa opiskelijaravintoloissa, junissa ja linja-autoissa tammikuun loppuun ja YTHS:llä joulukuun loppuun.

Lukuvuoden 2016–2017 ja kevätlukukauden 2017 tarrat:

– VR ja Matkahuolto 30.9.2017 asti
– Opiskelijaravintolat 30.9.2017 asti
– YTHS 31.7.2017 asti

Lue lisää:

ISYY: Kampustoimistojen yhteystiedot
VR: VR:n alennukset
Matkahuolto: Matkahuollon opiskelijakortin hankkiminen
Opiskelijan Kuopio: Opiskelija-alennuksia Kuopiossa
Frank: Paikallisia ja valtakunnallisia Frankin tarjoamia opiskelija-alennuksia