Opiskelijakortti

Opiskelijakortti toimii virallisena keinona todistaa olevasi opiskelija kaikissa yhteyksissä, joissa tätä vaaditaan. Saat sillä käyttöösi perinteiset opiskelijaedut (esimerkiksi VR, Matkahuolto, opiskelijaravintolat, YTHS). Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsenten opiskelijakortit toimittaa Frank. Frank tarjoaa sekä digitaalisen opiskelijakortin että perinteisen muovisen opiskelijakortin. Voit itse päättää, että otatko käyttöösi molemmat vai vain toisen näistä.

Mikäli sinulla on jo aikaisempina vuosina tilattu ISYY:n, KYY:n tai JoYY:n opiskelijakortti, ei sinun tarvitse tilata uutta korttia Frankin kautta, vaan voit käyttää entistä korttiasi. Tarvitset vain korttiisi voimassa olevan lukuvuositarran. Lukuvuositarrat uusiin ja vanhoihin opiskelijakortteihin noudetaan ylioppilaskunnan toimistolta kun jäsenmaksu on maksettu ja ilmoittautuminen läsnäolevaksi on tehty.

Opiskelijakorttityypit:

1. Digitaalinen opiskelijakortti

Syksystä 2016 saatavilla on ollut digitaalinen, puhelimeen ladattava opiskelijakortti. Saat kortin käyttöösi lataamalla Frank Appin puhelimeesi (saatavilla iOS- ja Android -puhelimille). Sähköinen opiskelijakortti alkaa toimia maksettuasi ISYY:n jäsenmaksun ja läsnäolosi tultua voimaan opiskelijarekisteriin.

2. Muovinen opiskelijakortti

Opiskelijakorttihakemuksen voit tehdä heti opiskelupaikan varmistuttua. Huomioithan kuitenkin, että kortti voidaan valmistaa vasta, kun seuraavat asiat ovat osaltasi kunnossa:

● olet maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun
● olet ilmoittautunut läsnäolevaksi yliopistoon
● olet tilannut ja maksanut kortin

Ennen opiskelijakortin tilausta tarvitset

● Passikuvan tai muuten selkeän kasvokuvan sähköisessä muodossa (.jpeg).
● Tilauksen maksamiseen toimivan maksuvälineen.
● Kortin tilauksen voit maksaa kaikkien suomalaisten pankkien maksunapeilla sekä VISA, VISA Electron tai Master Card -korteilla.
● Suomalaisen henkilötunnuksen tilatessasi maksuominaisuudella varustetun kortin TAI opiskelijanumeron tilatessasi perinteisen opiskelijakortin.

Opiskelijakortin hinta on 15,10 €. Jos haluat tilata kortin kansainvälisenä ISIC-yhdistelmäkorttina, hinta on 30,10 €. Jos sinulla on ISIC-yhdistelmäkortti, saat opiskelija-alennukset myös ulkomailla. ISIC-ominaisuuden saat vain maksukorttiin.

Tilauksen eteneminen

● Korttihakemus kirjautuu tilausjärjestelmään, jonka jälkeen ylioppilaskunta hyväksyy tilaukseen liitetyn kuvan.
● Kun ylioppilaskunta on hyväksynyt korttihakemuksesi, järjestelmä tarkistaa, että olet läsnä oleva opiskelija ja henkilötietosi täsmäävät yliopiston rekisterin kanssa. Tämän jälkeen korttitilaus siiryy painoon tulostettavaksi.
● Valmis kortti lähetetään omaan ylioppilaskuntaasi tai suoraan kotiin, jos olet valinnut maksuominaisuudella olevan kortin. Huomaa, että tarvitset korttiisi lukuvuositarran ylioppilaskunnan toimistolta, ennenkuin voit hyödyntää opiskelijaetuja. Ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaasi, kun tulet noutamaan korttia tai tarraa.

Korttien hyväksymisessä on lomatauko juhannukselta heinäkuun loppuun. Kortti kannattaa kuitenkin tilata mahdollisimman aikaisin, jotta saat hyödynnettyä jäsenetusi täysimääräisesti.

Esimerkkejä eduista ja palveluista, jotka saat opiskelijakortillasi:

– maksuttomat yleislääkäripalvelut ja edulliset erikoislääkäripalvelut Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS)
– alennuksen aterian hinnasta opiskelijaravintoloissa
– edulliset juna- ja bussimatkat
– edullisen ja kätevän tavan maksaa
– Frankin neuvottelemat valtakunnalliset huippuedut
– ylioppilaskunnan neuvottelemat alennukset opiskelupaikkakunnallasi

Tilaa kortti osoitteesta frank.fi.

Lue lisää:

Frank: Kortin tilaaminen ja opiskelijaedut

 

Frank_banneri_720x300