Terveydenhuolto

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) tarjoaa terveyden- ja sairaanhoidon, mielenterveystyön sekä suun terveydenhuollon palveluja opiskelupaikkakunnalla.

Sairaalahoidosta, neuvolapalveluista sekä ilta-, yö- ja viikonloppupäivystyksistä huolehtii kunnallinen terveydenhuolto.

YTHS:n tehtävänä on neuvoa ja auttaa opiskelijaa terveyteen liittyvissä kysymyksissä. Ajanvaraushenkilökunta opastaa oikean palvelun löytämisessä.

Säätiön verkkosivuilta löytyvät terveyspalveluyksiköiden yhteystiedot aukioloaikoineen. Neuvoa voi kysyä myös sähköisesti yleislääkäriltä verkkosivujen kohdasta ”Verkkoneuvonta”.

Hammashuollon palvelut ovat käytössä myös akuuttitapauksissa ja ensimmäinen tutkimuskerta on maksuton. Mielenterveyteen liittyvissä kysymyksistä voi keskustella terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotolla tai varata neuvonta-ajan mielenterveyspalveluista.

Maksut

Opiskelijat maksavat ylioppilaskunnan jäsenmaksun osana terveydenhoitomaksun. Tällä katetaan yleis- ja erikoissairaanhoidon sekä mielenterveyden palvelut, röntgen- ja laboratoriotutkimukset sekä rokotukset ja muut palvelut. Yli 10 minuutin hammaslääkäripalveluista sen sijaan laskutetaan niiden keston mukaan.

Käyttämättömästä ajanvarauksesta peritään 25 € sakkomaksu.

Lue lisää:

YTHS: Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö