Asuminen

Kaikilla kampuspaikkakunnilla on opiskelija-asuntoja.

Asuntoa kannattaa alkaa hakea heti, kun opiskelupaikka on varmistunut, tällöin asunnon saanti on varmempaa. Ensimmäisen asunnon suhteen ei kannata nirsoilla, sillä kaikki eivät voi saada unelmiensa asuntoa yhtä aikaa, ja etenkin syksyisin hakijoita on satoja.

Asuntotilanne voi olla varsinkin Joensuussa kohtuullisen hankala syyskuussa. Savonlinnassa asuntotilanne taas on opiskelijan kannalta hyvä. Halvan vuokra-asunnon hankkimiseen kannattaa käyttää aikaa, sillä vaihtoehtoja on luultavasti monia.

Asuntoa voi hakea myös vapailta markkinoilta, mutta huijareita tulee varoa. Älä koskaan anna rahaa mihinkään ilman, että olet varmistunut siitä, että sinulle tarjottu asunto on todella olemassa ja se on sellainen kuin sinulle on luvattu. Mitään ei tule myöskään maksaa kenellekään ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

KELA korvaa opintotuen yhteydessä opiskelijan asumismenoista 80 % 252 € asti. Asumistuen saamiseksi tulee opintotukihakemukseen liittää vuokrasopimus ja joissain tapauksissa kuitti viimeisimmästä maksetusta vuokrasta.

Lisätietoja:

Joensuun Elli
Kuopion Opiskelija-asunnot Oy
Savonlinnan Opiskelija-asunnot Oy